Colaborare PNL-ALDE? Orban, răspuns care ridică semne de întrebare

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a fost întrebat dacă se poate ajunge la o colaborare între PNL și ALDE.

"Deocamdată încropeala de partid în jurul nu a lui Tăriceanu, să nu vă imaginați că a fost în jurul lui Tăriceanu, ci în jurul fructelor guvernării și beneficiilor guvernării, este lipită ca marca de scrisoare de PSD și de multe ori mi se pare că cei de la ALDE sunt mai răi decât PSD-iștii în anumite atitudini: anti-europene, atitudini împotriva independenței justiției, atitudini împotriva mediului privat, atitudini anti-liberale.

Este greu să vă spun astăzi dacă se poate naște o cooperare atâta timp cât comportamentul acestei încropeli politice este mai degrabă apropiat de PSD decât valorile și principiile în care credem noi", a fost răspunsul președintelui PNL.

Un partid care stă pe picioarele proprii

Întrebat totuși cu ce altă formațiune politică ar dori să colaboreze, Ludovic Orban a declarat:

"Noi colaborăm cu orice cetățean, cu orice organizație din societatea civilă, patronate, asociații profesionale, de asemenea cu formațiunile care sunt reprezentate în Parlament. Știți foarte bine, am depus moțiuni împreună, am depus moțiuni de cenzură împreună, am făcut sesizări la CCR împreună. Am votat împreună în aproape toate circumstanțele, dar una-i una, alta-i alta. Partidul Național Liberal este un partid puternic, este un partid care are aproape 200 de mii de membri, oameni de calitate, este un partid care are o rețea de mii de consilieri, avem reprezentare serioasă în fiecare mediu, în fiecare grup socioprofesional. Este un partid național, care stă pe propriile picioare, și care pune în practică niște valori, principii, credințe și idealuri pe care vrem să le ducem la bun sfârșit".

[citeste si]

Ludovic Orban a mai fost chestionat dacă respinge ideea unei alianțe pentru anul viitor.

"Îmi puneți a nu știu câta oară întrebarea, însă ceea ce-mi doresc este ca PNL să câștige alegerile, și evident dacă va fi necesar să putem facem înțelegeri pentru a asigura buna guvernare a României cu parteneri care sunt apropiați sau care respectă valorile și principiile noastre", a replicat liderul PNL.

Colaborare cu Ponta

Cât despre o colaborare cu Victor Ponta, Ludovic Orban a spus: "Vom discuta cu fiecare parlamentar, mai ales cu parlamentari din cadrul majorității. De asemenea, vom purta discuții cu grupul UDMR, cu grupul minorităților naționale, și în general orice discuții sunt necesare pentru a reuși să convingem oamenii să se alăture demersului nostru. Ca și la moțiunea trecută vă spun că noi vom folosi toate argumentele pe care le avem la dispoziție pentru a convinge cât mai mulți parlamentari că menținerea la putere a actualului Guvern face un rău imens României și că dacă mai au o urmă de bun simț și de sentiment pentru țara lor, dacă le mai pasă de evoluția României trebuie să contribuie și ei la punerea unui punct a acestei guvernări toxice condusă de Dragnea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel