Cojocaru (PSD), întrebare explozivă pentru Cîțu: Dacă nu, nu suntem în perioadă de criză...

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Bogdan Cojocaru îi transmite o întrebare explozivă ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, în condițiile în care programul Prima Casă ar putea fi sistat. 

Deputatul PSD, Bogdan Cojocaru se arată indignat de anunțul Guvernului PNL prin care programul Prima-Casă ar putea fi oprit. Prin intermediul unui comunicat de presă deputatul i-a transmis o întrebare ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. 

Prima Casă - ultimul tren?

”Printre "minunile" pe care le mai face guvernarea PNL, a mai apărut una! Este vorba despre posibila sistare a programului Prima Casă.

Întrebat despre posibilitatea continuării Programului "Prima Casă", ministrul liberal de Finanţe, Florin Cîţu, a menţionat că nu ştie dacă va mai fi nevoie de el, iar o măsură pentru continuarea sau nu a programului o va lua cât de curând.

"Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate. Aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere, astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite. Se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând", a declarat ministrul, conform Agerpres.

Programul Prima-Casă ar putea fi sistat

Aşadar, într-o perioadă în care deficitul de locuinţe este imens, în care tinerii cu greu îşi întemeiază familii, pentru că nu au unde să locuiască decent, guvernarea liberală vrea să sisteze un program care asta face: asigură ajutor din partea statului pentru cei care sunt la început de drum!

Nu mai vorbim de impulsul dat construcţiilor, ramură economică aducătoare de resurse la bugetul de stat şi care oferă un număr deloc mic de locuri de muncă! În timp ce PSD a susţinut cu toată convingerea acest program şi mărirea salariului mimim în domeniul construcţiilor, PNL doreşte îngroparea programului! Ne întrebăm de ce. Poate pentru ca liberalii de seamă, în frunte cu preşedintele Iohannis, să aibă, in continuare, piaţă de desfacere pentru închirierea propriilor case, decloc puţine, aşa cum ştim? Sau orice măsură menită să sprijine cetăţenii români să trăiască mai bine trebuie desfiinţată?

Şi mai avem un mesaj pentru domnul ministru Cîţu: dacă nu suntem într-o perioadă de criză, cum aţi declarat, de ce avem un buget de austeritate?”, susține Petru Bogdan Cojocaru, deputat PSD, într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel