Coita: Mişcare de "harakiri politic". Hemoragie de parlamentari. Nu ştiu cine îşi poate asuma!

PSD
PSD

Politologul Alex Coita a intervenit telefonic, la Antena 3, unde a vorbit despre ce se va întâmpla după şedinţa Biroului Permanent Naţional.

"În următoarea perioadă, sunt două momente extrem de importante. Primul dintre ele este votul pentru moţiunea de cenzură, al doilea este congresul de la sfârşitul lunii. Există tentaţia unor parlamentari, membrii PSD poate nemulţumiţi de situaţia actuală să se gândească "domnule, dacă votăm pentru moţiunea de cenzură, dăm şansa partidului să se reaşeze în opoziţie şi poate va fi o configuraţie mai favorabilă şi pentru noi".

Eu am mai spus-o şi o repet: singurul astfel de precedent îl constituie momentul 2012, când cei din fostul PDL au votat pentru a-şi trânti guvernul şi mulţi dintre ei nu au ajuns nici până astăzi la guvernare. O astfel de mişcare de "harakiri politic", în care îţi trântești propriul guvern, este atât de riscantă încât nu ştiu cine din ţara asta, din PSD sau din afara lui ar putea să îşi asume această răspundere politică. Să trânteşti un guvern, în condiţiile în care partidul este într-un moment dificil, în condiţiile în care există riscul ca, fiind în opoziţie, lipsit de pârghiile puterii, să existe o hemoragie de parlamentari, să existe scindări în partid, înseamnă practic că se creează o situaţie pe care nu o mai poţi controla. Iar asta nu ştiu cine îşi poate asuma!", a spus Alex Coita.

Firea, propunerea pentru Cotroceni?

"Nu cred că această decizie trebuie luată în funcție de ce tabără câştigă. Indiferent cine va ieşi câştigător, în urma CExN, partidul are datoria să propună drept candidat la preşedinţie persoana cu cea mai bună imagine, cele mai bune şanse de a-l învinge pe Klaus Iohannis şi cine va mai fi din partea USR-Plus. De-a lungul timpului, sondajele pe care le-am văzut noi, cei care nu suntem în interiorul formaţiunilor politice, au arătat că doamna Firea are cea mai bună imagine. Dacă va fi candidatul cu cele mai mari şanse, o decizie logică ar fi că domnia sa să candideze. Nu cred în varianta unui candidat din afara partidului. Este momentul ca PSD să vină cu un candidat origanic, ieşit din rândurile acestei formaţiuni politice. Astfel de soluţii, de improvizaţii nu cred că ar face bine în acest moment de frământare, transformare a acestui partid politic", a mai spus politologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel