Coita: Gest care nu se ridică la înălțimea prestanței politice a unui președinte

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Alex Coita a declarat că ieșirea publică a purtătorului de cuvânt al Administrației Prezidențiale cu privire la tăierea bugetului pentru Cotroceni este o lamentare care să-i folosească politic președintelui.

Conferința de presă prin care Administrația Prezidențială a acuzat Guvernul pentru tăierea bugetului la ultima rectificare a fost criticată de analistul Alex Coita care consideră că problema prezentată nu reprezintă o miză pentru România sau pentru români.  Mai mult, el susține că această temă trebuia discutată pe altă cale.

"Nu se ridică la înălțimea prestanței politice"

”Mai sunt două săptămâni până se tranșează chestiunea rectificării bugetare. Sunt absolut convins că în acest interval de timp se va găsi o soluție, dacă este așa cum spune președintele Iohannis, să se ajusteze bugetul domniei sale, al Administrației Prezidențiale într-un sens optim. Nu cred că asta este o miză nici pentru România, nici pentru români, e o chestiune administrativă care prevede alocarea unor bani. Ceea ce mă surprinde un pic este că domnul președinte nu a ales calea instituțională normală decât ulterior acelei conferințe de presă surpriză, cale instituțională care ar fi prevăzut un dialog între consilierii domniei sale și fie consilierii de stat ai doamnei premier, fie cu ministru Finanțelor. Existau chestiuni foarte simple care puteau fi adresate pe aceste canale fără să fie nevoie să iasă purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale. Astea sunt preocupările președintelui? Înțeleg cu Kovesi era important, dar cu bugetul, hai să nu exagerăm. Adică să încerci să te lamentezi că ți s-au tăiat banii ca să folosești tu asta poate politic, mi se pare un gest care nu se ridică la înălțimea prestanței politice pe care trebui să o aibă un președinte", a declarat Alex Coita la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel