Coincidențe sinistre. Top al falimentelor bântuite din România

Păreau afaceri solide, derulau sute de milioane de euro, aveau zeci de mii de angajați, dominau topurile economice și însemnau un brand respectat de consumatori și temut de competitori.

S-au prăbușit însă spectaculos, iar de măreția numelor lor s-a ales praful. Pe toate cele de mai jos le mai leagă însă ceva. Într-un fel sau altul, aceste falimente au fost blestemate. Patronii lor, oameni foarte bogați, puternici și influenți, fie au determinat prăbușirea afacerii în urma decesului lor, fie s-au stins ei după faliment, măcinați de supărare, fie colapsul companiei a presărat în urmă morți misterioase, ale unor oameni care știau prea multe.

Falimentul Univers'All a fost probabil cel mai sinistru din istoria modernă a României

Primul mare lanț de retail românesc, Univers'All, a dat faliment în 2007. În momentul prăbușirii sale, rețeaua avea 14 supermarketuri în București, Sibiu, Iași, Constanța, Suceava și Târgu Mureș, unde lucrau aproape 400 de angajați. La pronunțarea falimentului, compania avea datorii de peste 20 de milioane de euro către 500 de creditori. Prin vânzarea stocurilor și a spațiilor comerciale pe care le deținea, firma a reușit să onoreze mai puțin de 20% din datorii. Falimentul Univers'All a fost probabil cel mai sinistru din istoria modernă a României. Pare incredibil sau scenariu de film noir, dar patru manageri ai lanțului de retail, cu roluri cheie în afacere, au murit în condiții suspecte, în 2006, 2007, 2008 și 2010. Patronul Univers'All a fost controversatul Răzvan Petrovici, fiul lui Carmenco Petrovici, fostul șef al CEC, dar și finul lui Virgil Măgureanu, fostul director SRI. Ca un făcut, după falimentul Univers'All, toate afacerile lui Petrovici, de la duty free la francize și imobiliare s-au prăbușit aproape concomitent. La scurt timp, Răzvan Petrovici, de altminteri o prezență activă în media de business, s-a retras definitiv din afaceri.

CITIȚI CONTINUAREA PE DCBUSINESS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel