Codurile penale, modificare. Cupşa: Dăncilă şi Toader nesocotesc Constituţia

Ioan Cupsa
Ioan Cupsa

Deputatul PNL Ioan Cupşa a criticat luni posibilitatea adoptării unei ordonanţe de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, susţinând că actul normativ maschează amnistia şi graţierea şi că premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nesocotesc Constituţia în acest fel. 

"Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader nesocotesc din nou Constituţia României. Eu cred că cea mai potrivită pedeapsă pentru cei doi ar fi ca în vecii vecilor, adică atât cât vor trăi dânşii, să li se interzică să mai pronunţe cuvântul Constituţie. (...) O lege de modificare a Codului de procedură penală şi a Codului penal, legi care se află în dezbatere în Parlament, vor fi adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă. Nu s-a mai întâmplat niciodată acest lucru, un asemenea dispreţ faţă de prevederile constituţionale, faţă de Parlament, faţă de rolul Parlamentului României. (...)

Cei doi, avându-l în spate pe Dragnea, nesocotesc întru totul Constituţia. Mă întreb cum vor justifica urgenţa, cum vor justifica nevoia şi cum vor justifica faptul că altfel decât trecând prin această OUG o modificare legislativă România şi interesele fiecăruia vor fi vătămate într-un fel sau altul? Constituţia României vorbeşte despre delegare legislativă, adică permite în anumite condiţii foarte restrictive ca şi puterea Executivă să legifereze. Ceea ce fac cei doi astăzi este o bătaie de joc la adresa Parlamentului României, nesocotesc cu totul separaţia puterilor în stat şi nu mai putem vorbi despre o colaborare loială şi de asemenea batjocoresc Constituţia României", a spus Cupşa la Parlament. 

El a susţinut că PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Parlament

"O bună parte dintre (n.r. - articole) în fapt maschează dorinţa lor de a da o amnistie sau o graţiere. Modificarea termenelor de prescripţie, de exemplu, va duce ca o parte dintre dosare să se claseze sau o parte dintre cei care sunt trimişi acum în judecată să fie achitaţi ca urmare a împlinirii termenelor de prescripţie. (...) Dacă termenele de prescripţie se vor modifica aşa cum îşi doresc, o bună parte dintre infractori nu vor mai răspunde penal. (...) Dar doresc mai mult decât atât. Doresc să dezincrimineze, prin reaşezarea în textele normative, şi alte infracţiuni, ca delapidarea, traficul de influenţă, abuzul de încredere", a mai spus deputatul PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel