CODURILE PENALE. Dragnea, despre sesizarea CCR de către Iohannis: Face orice ca să le întârzie

CCR
CCR

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat duminică la Colibaşi, judeţul Giurgiu, că prin sesizările CCR asupra Codului penal şi a Codul de procedură penală, preşedintele Iohannis, "care face orice să le întârzie", s-a făcut "încă o dată de râs".

"Sesizarea lui este o facere de râs. Adică s-a făcut încă o dată de râs. Este acelaşi grupuscul care le face sesizările şi celor de la PNL-USR şi lui Iohannis. Celor de la PNL le-a pus, ca motive de neconstituţionalitate, oportunitatea. A zis: Domnule, sunt constituţionale, dar nu sunt oportune. Te faci de râs! Adică, ele au trecut o dată de filtrul Curţii Constituţionale. Şi aşa cum ştiţi, Codurile penale au fost adoptate doar cu articole declarate constituţionale, nicio virgulă în plus. Iohannis ce spune? Păi nu, trebuia să adoptaţi şi celelalte articole care au fost declarate neconstituţionale şi care puteau fi modificate. Iar te faci de râs! Nu poţi să spui Parlamentului ce articole să adopte. Este un proiect de lege. Este un proiect de lege adoptat, trimis la CCR, ca să verifice Curtea. Ce au spus ei că este constituţional, asta am adoptat noi. După care trebuie să meargă la promulgare. Orice face ca să întârzie Codurile penale', a afirmat Dragnea duminică la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Curţii Constituţionale sesizări de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel