Codurile penale, adoptare. Cătălin Predoiu: Toader a minţit din nou

Deputatul PNL Cătălin Predoiu îl acuză pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că minte în legătură cu adoptarea Codurilor penale.

"Ce poate fi mai jenant pentru un ministru al Justiţiei decât să mintă?! (...) Toader a minţit din nou în legătură cu Codurile: că ar fi fost adoptate fără dezbatere. Minţi cu neruşinare, ministrule! Codurile au fost dezbătute 10 luni în Comisii parlamentare speciale şi apoi au fost adoptate, două în procedură ordinară, două prin asumarea răspunderii. În ambele proceduri, cu doar câteva voturi împotrivă. Şi încă ceva, ministrule! Când fostul preşedinte a făcut consultări informale la Cotroceni cu toţi judecătorii CCR în legătură cu Codurile şi procedura lor de adoptare, nu ţi-am auzit guriţa spunând nici măcar 'pâs'! Erai probabil îngrijorat de soarta lui Fene. Vreţi respect, domnule ministru?! Atunci nu mai minţiţi! Fiţi onorabil, nu 'de onoare'!", a scris Predoiu, fost ministru al Justiţiei, vineri, pe Facebook. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat vineri că unele din cele patru Coduri - penal, de procedură penală, civil, de procedură civilă - au fost adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului, având nevoie de corectare şi modificare. 

"Ca o părere personală, sigur că sunt câţiva ani de când Codurile au intrat în vigoare, sigur avem foarte multe decizii de neconstituţionalitate şi puteau fi corectate prin lege de punere în acord cu deciziile Curţii, dar practica judiciară arată că punerea în aplicare a prevederilor legale din Coduri a arătat anumite neconcordanţe, anumite limite, anumite dificultăţi de interpretare şi de aplicare a normelor. Vom vedea dacă şi care vor fi soluţiile ce eventual vor putea fi modificate. Codurile, legi fundamentale după Constituţie, aceste patru Coduri sunt următoarele ca greutate, ca impact în sistemul juridic românesc şi unele dintre ele au fost adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului. Păi, o lege fundamentală care permite intruziuni, limitări ale drepturilor şi libertăţilor, condamnare, o lege fundamentală să nu fie dezbătută nici măcar în Parlament. Prin angajarea răspunderii, în chip firesc ea are nevoie de corectare, de modificare", a declarat Toader, la Ministerul Justiţiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel