Coduri penale, modificare. Ambasada Franței, reacție

Descriere foto:

Michele Ramis, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, a declarat joi că modificările aduse Codurilor penale sunt "extrem de dense" şi încă sunt studiate.

"Cunoaşteţi faptul că partenerii europeni au transmis că sunt preocupaţi de modificările Codurilor penale care au fost adoptate acum câteva zile", a spus ea, nuanţând că, la nivelul partenerilor din Uniunea Europeană, există "temeri" privind cooperarea judiciară între ţările UE şi România.

"Uniunea Europeană este un spaţiu judiciar integrat. Ce se întâmplă într-o ţară poate avea consecinţe asupra altora", a subliniat ea. Referitor la schimbările din Justiţie, diplomatul a punctat că acest proces este "în desfăşurare".

"Am examinat cu foarte mare atenţie în spiritul respectării prerogativelor şi puterilor fiecăreia dintre instituţiile statului român. Este tot ce vă pot spune în acest moment", a evidenţiat ea.

Stufoase şi de dense

Totodată, Ramis a spus că "legile sunt extrem stufoase şi de dense".

"Le studiem, nu mă pronunţ, în acest moment, asupra detaliilor, dar deja am reperat nişte dispoziţii care pun probleme în ceea ce priveşte cooperarea judiciară (...). Avem nevoie de puţin timp pentru a le studia", a mai spus ambasadoarea Franţei la Bucureşti.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26