Codul Fiscal. Situație de neînțeles pentru Mircea Diaconu, privind atitudinea noului PNL

Europarlamentarul Mircea Diaconu a comentat, luni seară, în legătură cu disputele între Putere și Opoziție pe marginea noului Cod Fiscal, trimis spre reexaminare la Parlament de către președintele Klaus Iohannis. 

"Procedura în care ne aflăm acum este constituțională, nu trebuie să ne isterizăm pentru că este normal într-o democrație să existe acest tip de cenzură între puteri. Ce ne lasă semne de întrebare și ne irită pe unii dintre noi, nu înțelegem din ce s-au luat cu disputa politicianistă", a declarat Adrian Ursu, luni seară, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Prezent în platou, europarlamentarul Mircea Diaconu a precizat: "Eu personal n-am nicio problemă. De la Cotroceni apare un dubiu, mi se pare logic. Procedural, dacă Parlamentul își menține votul inițial, discută numai observațiile făcute de Președinție. Nu ia întreaga lege. 

Întoarcerea unei legi vine cu observații punctuale la articol, la punct și intră la discuții doar acele obsevații, nu toată legea. Parlamentului îi rămâne să se întrunească și să termine procedura, adică să-și mențină punctul de vedere. 

Unde nu mai înțeleg, este tremuriciul ăsta care a început în zona "noului PNL" - și o spun mai clar, noul PNL este noul PNL, nu este vechiul PNL, că dacă era vechiul PNL atunci era extras și venit direct de la Brătieni - dar tremuriciul ăsta, că dacă dl Iohannis a avut un dubiu trebuie să concordăm imediat și să-l amplificăm. Asta nu pot să înțeleg. Noul PNL trebuie să-și mențină argumentat și profesionist părerea. Despre asta este vorba", a conchis Mircea Diaconu. 

Codul Fiscal. Alina Gorghiu: Guvernul, obligat să vină cu cifre în Parlament. Ce îi transmite lui Victor Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel