CODUL FISCAL intră în vigoare de la 1 ianuarie 2017 - oficial

Codul Fiscal intră în vigoare de la 1 ianuarie 2017, a anunțat guvernul tehnocrat.

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a anunțat că Guvernul a prorogat, printr-o ordonanță de urgență, prevederile Legii privind salarizarea bugetarilor, lege ale cărei prevederi au fost prorogate în fiecare an de la adoptarea actului normativ în 2010.

"În această ordonanță de urgență (...) nu tăiem salarii, nu înghețăm aceste drepturi salariale. Este vorba de prorogarea unor acte normative care au fost aprobate în anii trecuți, în general înainte de criză. Ele au fost în fiecare an amânate la implementare, au fost prorogate odată cu Legea bugetului. În acest an, pentru că bugetul ar putea să vină deja în luna ianuarie, atunci luăm această măsură de a amâna implementarea măsurilor aferente. Practic, lăsăm posibilitatea viitorului guvern să își aplice măsurile economice și sociale așa cum le consideră de cuviință", a declarat Anca Dragu, joi, într-o conferință la Palatul Victoria.

Ministrul a explicat că, dacă nu ar fi fost prorogate prevederile Legii 284 privind salarizarea unitară a personalului plătit din funcții publice, mai multe salarii s-ar înjumătăți.

"Trebuie să facem câteva modificări, câteva prorogări pe această lege, altfel salariile ar scădea, deoarece în Legea 284 salariul de referință este de 600 de lei, iar salariile în sectorul public sunt calculate coeficient la suma de 600 de lei. (...) Dacă nu prorogăm Legea 284, atunci foarte multe salarii s-ar înjumătăți. Propunem menținerea aplicării următoarelor măsuri aprobate cum spuneam și în anii precedenți: neacordarea de premii, tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanță, (...) menținerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizațiilor de care beneficiază unele categorii de persoane", a precizat Dragu.

Ea a adăugat că toate aceste prorogări "se fac pe numai două luni", pentru a da posibilitatea viitorului Executiv să își aplice politicile pe care le dorește.

"Nu prorogăm Codul Fiscal. Codul Fiscal se va aplica așa cum este prevăzut de la 1 ianuarie 2017", a mai anunțat Anca Dragu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel