Codrin Ștefănescu, atac la Dacian Cioloș: Este sinistru să ne întoarcem la vremurile de tristă amintire

Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Dacian Ciloș, după ce, marți, în fața Guvernului un pensionar a decis să-și dea foc după mai bine de două săptămâni de greva foamei. 

Domnule Prim Ministru, Dacian Cioloș,

trebuie să explicați urgent opiniei publice ce s-a întâmplat în cazul bătrânului pensionar care, ieri, și-a dat foc în fața Guvernului, și cum s-a ajuns la această situație dramatică.

Și asta pentru că, dumneavoastră, și Guvernul tehnocrat pe care îl conduceți, păreți mai degrabă interesați să vă răfuiți cu mass-media care a avut „neobrăzarea" să titreze că bătrânul a fost ignorat de ocupanții de la Palatul Victoria, anunțând cu emfază pe pagina oficială de Facebook că ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic și un consilier juridic al dumneavoastră au avut, zice-se, trei „discuții" cu pensionarul.

Mai mult decât atât, dle Cioloș trebuie să ne explicați imediat care este motivul pentru care pensionarul a fost transferat, împotriva voinței sale, de la Spitalul Elias, unde fusese transferat după gestul disperat, la Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia.

Pentru că este absolut sinistru să ne întoarcem la vremurile de tristă amintire ale epocii Ceaușescu când, un om care avea curajul să protesteze, să-și revendice drepturile sau să denunțe un abuz, era imediat închis într-un spital de nebuni pentru a se mușamaliza cazul.

Cu atât mai mult cu cât și acum este vorba tot despre un protestatar care din deznădejde, umilit de Guvernul acestei țări, aflat în greva foamei de aproape trei săptămâni este internat brutal și abuziv într-un spital pentru boli psihiatrice, legat în camașa de forță și izolat, în ideea de a se închide acest subiect de interes public.

Deci, ce se întâmplă domnule Cioloș, este mai importantă imaginea Guvernului pe care îl păstoriți decât viața unor oameni?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel