Codrin Ștefănescu, tranșant: Stimaţi ambasadori, asta se petrece în România. Acum!

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu a comentat, joi, 28 iunie, apelul transmis de ambasadele a 12 state care se declară îngrijorate de modificarea legislaţiei penale.

Iată mesajul transmis de Codrin Ștefănescu:

"Cred că îngrijorarea celor 12 ambasadori privind independența judecătorilor și procurorilor rezultă în primul rând din publicarea Protocoalelor secrete dintre serviciile de informații și diverse instituții cheie din sistemul judiciar, Protocoale care au arătat existența unor mecanisme total ilegale și total în afara Constituţiei. Acele Protocoale care puneau magistrații într-o relație de subordonare față de câţiva şefi din serviciile secrete. Adică aceia care tăiau şi spânzurau în România.

Trebuie să subliniez că prima regulă a respectării statului de drept este obligaţia ca absolut toţi reprezentanții statului român să respecte Constituția României și legile țării. Şi este evident faptul că acest lucru nu se întâmplă şi în cazul președintelui României, în ceea ce priveşte o decizie a Curţii Constituţionale a României. Şi poate că acesta ar trebui să fie un subiect de îngrijorare din partea distinşilor ambasadori.

Mai mult decât atât, statul de drept presupune în primul rând respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Iar o bună parte dintre aceastea, garantate inclusiv de Constituţia României, au fost foarte, foarte grav încălcate, fapt care rezulta din deciziile CEDO împotriva României. Dar şi din deciziile CCR privind neconstituționalitatea multor prevederi din actuala legislație penală.

Ce au avut la bază amendamentele aduse la Codul de procedură penală

Trebuie să îi asigur pe distinşii reprezentanţi ai celor 12 ambasade că toate amendamentele aduse la Codul de Procedură Penală au fost formulate având la bază următoarelor imperative: transpunerea Directivei UE 2016/343 privind prezumția de nevinovăție și dreptul la un proces echitabil (directivă de altfel obligatorie pentru toate statele membre ale UE); punerea în acord a legislației penale cu deciziile CCR (decizii care sunt definitive și general obligatorii); punerea în acord a legislației penale naționale cu deciziile CEDO (de asemeni sunt obligatorii pentru România).

Să analizeze o situaţie

Însă, îi rog pe distinşii parteneri din ambasade să analizeze o situaţie: dacă în viitorul apropiat, în urma recepţiilor sau întâlnirilor pe care le organizează, nu există riscul ca domnul Ludovic Orban să facă vreo plângere penală pentru trădare de ţară, iar DIICOT să deschidă o anchetă penală, doar pentru că invitaţii conspiră şi spionează împreună cu gazdele din ambasadă.

Pentru că stimaţi ambasadori, asta se petrece în România. Acum! Guvernul este anchetat de DIICOT pentru spionaj şi înaltă trădare de ţară, motivul fiind întâlnirile oficiale cu omologii lor din Israel.

Deci, asta numesc eu Stat Paralel şi putere ocultă în România, şi asta ar trebui să vă îngrijoreze şi pe dumneavoastră".

Notă: intertitlurile aparțin redacției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel