Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

COD pentru parlamentari. Oana Florea: Este nevoie cât mai urgent

Scutaru Cristina / 19 apr 2017 / 17:05
oana florea dc
oana florea dc

Oana Florea, deputat, vicepreședinte Comisia juridică Codul de conduită al parlamentarilor, a vorbit despre necesitatea unui Cod de conduită al parlamentarilor, o necesitate pentru România.

"România are nevoie cât mai urgent de un Cod de conduită al deputaților și senatorilor care să reglementeze normele și principiile de conduită parlamentară în exercitarea mandatului încredințat. În acest sens, am depus la Parlament, împreună cu deputații din Comisia juridică, un proiect de Hotărâre privind Codul de conduită al deputaților și senatorilor. Un astfel de Cod este necesar și din perspectiva Raportului de monitorizare al Comisiei Europene (MCV), care a solicitat de fiecare dată elaborarea acestui act normativ, în care să fie incluse prevederi clare cu privire la respectul reciproc între instituții și la modalitatea de exercitare a mandatului de parlamentar", a spus Oana Florea.

"Prezentul Cod de conduită este de inspirație franceză și cuprinde reguli de conduită care au scopul de a crește încrederea cetățenilor în reprezentanții lor aleși. În același timp, reglementările cuprinse în Cod se referă la principiile care trebuie să stea la baza întregii activități exercitate în cursul mandatului încredințat: legalitatea, integritatea, independența, obiectivitatea, transparența, onestitatea, etc.

Adoptarea unui Cod de conduită al parlamentarilor are în vedere promovarea și asigurarea unei conduite etice, oneste, obiective, care să combată comportamentele contrare eticii și deontologiei, să statornicească reguli referitoare la drepturi și responsabilități și să garanteze o apărare împotriva unor comportamente nepotrivite sau abuzive. De asemenea, Codul de conduită garantează libertatea de exprimare în limita decenței, transparența activităților parlamentarilor în conformitate cu legea, adoptarea unei ținute morale și vestimentare ireproșabile, utilizarea unui limbaj corespunzător funcției și misiunii încredințate de către cetățeni în exercitarea mandatului. Reglementările Codului sunt corelate și se completează cu legislația relativă la statutul parlamentarilor, la incompatibilități și conflicte de interese, precum și la declararea averilor sau a cadourilor legale, de protocol, primite în decursul mandatului", a mai zis deputatul.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.24