Urmărește emisiunea live


COD FISCAL. Liviu Dragnea, culisele unei decizii controversate. Întrebare-cheie

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, luni, la Antena 3, despre ceea ce a fost aparent o "răzgândeală" pe Codul Fiscal.

"O să încep cu un proverb: "Neamțu măsoară de zece ori și tare o dată". În general, așa spune proverbul. Probabil că și președintele Iohannis, dar nu e neamț, e român. E vorba despre o lege atât de importantă, mai ales în contextul internațional, dar și în contextul intern, pentru că, pentru prima dată, această modificare a Codului Fiscal dă o șansă creșterii economice prin măsuri fiscale. Am ascultat cu atenție ce spuneați și într-adevăr Codul Fiscal ne poate schimba viața tuturor în foarte bine, dar dacă nu este cântărit cum trebuie, ne poate produce necazuri. (...) Decizia finală o pot lua decât liderii politici pentru că este vorba despre asumarea unui risc foarte mare. Premierul a avut întâlnire cu președintele României, s-a discutat de posibilitatea modificării variantei inițiale, ori, când apare această posibilitate, înseamnă că au apărut noi elemente. Și atunci am zis că e bine pentru toți, și pentru noi în coaliție, și pentru colegii din Opoziție, să ne mai acordăm câteva zile (...) și să luam o decizie în deplină cunoștință de cauză", a spus Liviu Dragnea, luni seară, în emisiunea "Ediție specială" cu Adi Ursu.

Creștere economică de 5-7% pe cel puțin zece ani

Președintele interimar al PSD a spus că Victor Ponta a preluat România de la zero și a dus-o la o creștere economică de peste 3%. El a subliniat că "trebuie să avem curaj să ne punem o întrebare importantă: 3%, 3,5% creștere economică ne poate ajuta pe noi ca țară să recuperăm decalajele dintre noi și vestul Europei sau cumva avem nevoie de 5% sau 7% creștere economică în mod constant și pe cel puțin zece ani de acum încolo?". Liviu Dragnea a spus că are foarte mare încredere în Victor Ponta, că este camaradul său și-l susține la Guvern.

Președintele interimar al PSD a mai spus că, împreună cu Victor Ponta, i-a cerut ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, să ia în serios că președintele Klaus Iohannis a întors Codul Fiscal și să facă o analiză asupra acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel