Coca-Cola HBC AG anunță noi obiective de sustenabilitate

Coca-Cola HBC AG, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai produselor The Coca-Cola Company, își înnoiește angajamentele de sustenabilitate pentru anul 2020.

Coca-Cola HBC AG anunță două obiective majore până în 2020 : reducerea amprentei de apă cu până la 30% și a emisiilor directe de carbon cu 50%, comparativ cu procentele raportate în 2010.

Anunțul vine la scurt timp după ce compania a fost declarată, pentru cel de-al doilea an consecutiv, lider al industriei de băuturi în clasamentele DJSI World și DJSI Europe. Aceste recunoașteri au fost acordate în septembrie 2015, fiind al optulea an în care Coca-Cola HBC AG a fost inclusă în Dow Jones.

„Noile obiective confirmă angajamentul companiei noastre de a impune standarde înalte în domeniul sustenabilității pentru întreg sectorul de băuturi. În România ne vom implica prin implementarea de programe locale privind managementul eficient al apei și al resurselor de energie în fabricile noastre din Ploiești, Timișoara și Poiana Negri. Vom continua dezvoltarea de soluții sustenabile și inovatoare, pentru a oferi, ca și până acum, produse de calitate și pentru a contribui la dezvoltarea comunităților în care operăm. Le mulțumim tuturor partenerilor noștri, care au avut o contribuție importantă în atingerea tuturor obiectivelor stabilite și care vor continua să reprezinte un real sprijin în realizarea noilor ținte.", declară Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC România.

Exemple de proiecte Coca-Cola HBC în România

In toate țările unde este prezentă, Coca-Cola HBC AG investește și se implică permanent în dezvoltarea de soluții sustenabile, ca răspuns la provocările globale de astăzi. În România, cele mai recente inițiative în acest sens sunt:

• Introducerea, în 2014, a unui ambalaj inovator pe piața românească, realizat în proporție de până la 30% din plante. Utilizând tehnologia PlantBottleTM, noul ambalaj este folosit pentru recipientele de 500 de ml de apă carbogazoasă și plată Dorna și Dorna Izvorul Alb.

• Coca-Cola HBC România a obținut Medalia de Aur acordată de European Water Stewardship pentru fabricile sale de îmbuteliere - o realizare de referință pentru toate companiile din România care urmăresc să reducă la minimum impactul asupra mediului înconjurător. Printre cele mai recente inovații dezvoltate de companie, care au condus la obținerea acestei recunoașteri, se numără: folosirea "tehnologiei cu aer ionizat" pentru clătirea PET-urilor sau construirea centralei de co-generare în fabrica din Ploiești, care reduce cu 50% emisiile de CO2.

Coca-Cola HBC s-a clasat pe locul 8 (din totalul celor 100 companii listate în Financial Times Stock Exchange) în Indicele FTSE 100, realizat de experții Carbon Clear.

Totodată, Coca-Cola HBC este lider în topul companiilor din sectorul băuturilor incluse în Indicele FTSE. Din totalul celor 2.500 de companii analizate, care activează în diferite industrii din lume, Coca-Cola HBC AG a avut cel mai bun scor în sectorul băuturilor, obținând 87 de puncte din 100. Acest procent este cu 34% mai mare decât media industriei. Compania a obținut, la nivel de grup, progrese semnificative în ceea ce privește conduita în afaceri, conformitatea, politicile anticorupție, politica de mediu, managementul ambalajelor și al materiilor prime, dezvoltarea capitalului uman, indicii de sănătate și nutriție, raportarea socială, atragerea și retenția talentelor în companie.

Cele mai importante performanțe menționate în Raportul Anual Integrat al Coca-Cola HBC pentru 2014 sunt:
• Calificativul „A" în clasamentul Carbon Disclosure Project (CDP);
• Reducerea emisiilor de carbon directe și indirecte cu până la 7,8%;
• Investiții de 4,3 milioane euro în proiecte de management eficient al resurselor de energie;
• Reducerea consumului de energie cu 4,3% ;
• Investiții de 5,8 milioane euro în proiecte de management eficient al apei, economisind 1,3 milioane m3 apă;
• Reducerea consumului de apă cu 4,3%;
• Realizarea procentului de 82% în Indicele de Angajament Sustenabil al Angajaților.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy