Coarnă, despre ancheta lui Cîțu și Voiculescu de la Matei Balș: Sunt în afara legii!

Premierul Florin Cîțu: Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș.
Premierul Florin Cîțu: Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș.

Corpul de Control al guvernului, dar și cel al Ministerului Sănătății anchetează tragedia de la Institutul matei Blaș, a declarat premierul Florin Cîțu. Dumitru Coarnă le atrage atenția că sunt în afara legii. 

Premierul Florin Cîțu a vizitat Institutul Matei Balș, după incendiul soldat cu șapte victime.

În fața presei, premierul a declarat că atât Corpul de Control al guvernului, cât și cel al Ministerului Sănătății fac anchete la Balș, pentru a identifica vinovații. ”Vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a spus premierul, promisiunea fiind ulterior postată și pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Coarnă, fost președinte al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor, a susținut, pentru DCNews, că premierul face doar un exercițiu de imagine. 

”E un principiu de drept fundamental, că penalul suspendă civilul. Nu ai voie să nu știi lucrul acesta: cât timp de desfășoară o anchetă penală, nu poți face anchete administrative, deci nici Corpul de Control al guvernului, nici cel al Sănătății nu pot ancheta nimic la Balș. Este o declarație politică, nu ilegală, ci doar  imorală. Să spui că anchetează un funcționar de la guvern sau de la Voiculescu, când de fapt e o anchetă penală, e în afara legii. Nu cred că nu știa, cred că a vrut să puncteze ca imagine, plecând de la premisa că publicul nu știe lucrurile astea, și poate fi păcălit de politicieni”, a spus Dumitru Coarnă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel