”Școală după școală”, modificările principale

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a anunţat că miercuri va fi finalizată metodologia pentru programul "Şcoala după şcoală" şi că va fi pus accentul pe sport, joc şi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi. 

"Tot astăzi, vom finaliza metodologia pentru 'Şcoală după şcoală'. În România, deşi acest concept a fost introdus acum cinci ani de zile, în jur de 200 de unităţi şcolare au reuşit să implementeze programul 'Şcoală după şcoală', sub diverse forme, cu ajutorul asociaţiilor de părinţi, ONG-urilor, autorităţilor locale, şcoli, în unele situaţii", a afirmat demnitarul într-o conferinţă de presă. 

El a spus că în orele pe care copilul le va petrece în cadrul acestui program să facă minim 30 de minute în fiecare zi sport, joc şi mişcare. 

"Principala modificare va fi pe programul de lucru, dacă-l putem numi aşa, al programului 'Şcoală după şcoală', în sensul în care în cele maxim trei ore pe care copilul poate să le petreacă în cadrul programului 'Şcoală după şcoală', minim 30 de minute în fiecare zi va fi sport, joc şi mişcare, în aşa fel încât orice elev care face programul 'Şcoală după şcoală', pe lângă cele două ore de educaţie fizică din trunchiul comun, să aibă minim două ore şi jumătate săptămânal joc, mişcare şi educaţie fizică", a explicat Pop. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel