Coșmarul lui Emil Boc. Pentru ce dă Clujul peste 5 milioane de euro

”Mă aflu în cea mai dificilă perioadă de când sunt primar. De trei zile nu dorm” spunea Emil Boc, primarul Clujului. 

Se întâmpla în 2015, iar problema era a gunoiului din Cluj-Napoca. 

Atunci, Emil Boc anunța că rampa de la Pata Rât urma să se închidă și căuta soluții pentru ca oamenii să nu rămână cu gunoiul pe stradă.

Trei ani mai târziu, Consiliul Judeţean Cluj a aprobat alocarea unei sume de peste 5 milioane de euro, necesare procedurii de închidere a rampei de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, care ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului.

5,4 milioane de euro este suma pe care o plătește Clujul pentru finalizarea închiderii depozitului de deşeuri neconform de la Pata Rât. Banii vor fi folosiţi pentru achitarea unor lucrări necesare pentru stabilizarea unei alunecări de teren şi pentru epurarea unei acumulări de levigat (substanţă lichidă, toxică, ce rezultă în urma descompunerii deşeurilor - n.r.) care s-a scurs din depozit.

"CJ Cluj a Evenimentele din ultima perioadă, adică alunecările de teren de anul trecut, care au necesitat lucrări suplimentare, şi situaţia de urgenţă creată de levigatul scurs, plus cantităţile suplimentare de deşeuri depozitate, au determinat costuri suplimentare. Lucrările prevăzute a se realiza includ, printre alte, un zid de sprijin care să protejeze centura de ocolire a Clujului de la Vâlcele-Apahida de eventuale alte alunecări de teren, plus soluţii de tratare a levigatului. Sper ca în acest an rampa de la Pata Rât să fie închisă, deşi termenul asumat este vara anului 2019", a spus preşedintele CJ Cluj Alin Tişe.

Potrivit proiectului, o parte din costurile necesare închiderii rampei de gunoi de la Pata Rât va fi suportată şi de municipalitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel