CNSP:Consumul de energie al ţării va creşte cu 2,9% în acest an,iar importurile vor fi mai mari cu aproape 20%

Consumul final de energie al ţării va creşte în acest an cu 2,9% comparativ cu 2018, în timp ce importurile de electricitate vor fi mai mari cu 18,9%, potrivit ultimelor estimări ale Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP).

Consumul de energie al populaţiei va creşte uşor, cu 0,5%, iar cererea în economie va fi mai mare cu 4%, arată prognoza echilibrului energetic.

Dintre ramurile economice, construcţiile vor consemna cea mai mare creştere a consumului de energie, respectiv 7,1%, urmate de agricultură, silvicultură, pescuit, cu 4,1% şi de industrie, cu 4%.

Resursele de energie primară vor creşte cu 0,4% în acest an, cea mai mare majorare estimată fiind în dreptul energiei nuclearelectrice, respectiv 2,2%, în timp ce producţia de energie hidro, eoliană şi fotovoltaică va creşte cu 1,3%. Totodată, cantitatea de ţiţei extrasă va fi mai mică cu 0,5%.

Importurile de resurse energetice vor fi mai mari în acest an cu 0,2% per total, observându-se o creştere semnificativă, de 18,9%, în cazul importurilor de energie electrică. 

Exporturile de resurse energetice vor creşte cu 1,6% în anul 2019, potrivit estimărilor CNP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel