CNMR, mesaj pentru 24 ianuarie: Este momentul!

CNMR
CNMR

24 ianuarie este momentul în care Coaliția Națională pentru Modernizarea României îndeamnă românii de pretutindeni să sărbătorească acest moment de glorie, eforturile nemărginite depuse pentru ca această inițiativă să aibă posteritate și să conștientizeze că prin Unirea Principatelor Române s-au pus bazele dezvoltării moderne a României.

Înfăptuirea statului român a fost marcat în dimineaţa zilei de 24 ianuarie, la ora 11.00, când lucrările Adunării s-au reluat, Vasile Boerescu a cerut o şedinţă secretă în cadrul căreia a precizat: A ne uni asupra principiului Unirii este a ne uni asupra persoanei ce reprezintă acest principiu. Această persoană este Alexandru Ioan Cuza, domnul Moldovei! Să ne unim asupra acestui nume şi posteritatea ne va binecuvânta, ţara ne va întinde mâinile şi conştiinţa noastră va fi împăcată că ne-am împlinit... o dorinţă sfântă."

[citeste si]

Astăzi se împlinesc 159 de ani de la Mica Unire, așa cum a rămas consemnată în istorie, moment în care Principatele Române s-au unit sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

Primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român

La 24 ianuarie 2018 se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cunoscut şi sub numele de "Unirea Mică", acest major eveniment este considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român, după ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza este ales în unanimitate domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/5 februarie, este ales şi domn al Munteniei. Ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel