CNMR cere RETRAGEREA cetățeniei lui Kelemen Hunor: ”ATACĂ statul român din interior”

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Coaliția Națională pentru Modernizarea României cere retragerea cetățeniei președintelui UDMR, Kelemen Hunor.

Vă prezentăm în continuare comunicatul CNMR:

”Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei a luat act cu stupoare de declaratiile DEPUTATULUI  Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Kelemen Hunor, referitoare la sarbatorirea Centenarului.

Desi intelegem pe deplin si sustinem neconditionat valorile europene de toleranta si convietuire inter-etnica in interiorul aceluiasi STAT, condamnam ca revoltatoare si instigatoare la nerespectarea legii declaratiile Presedintelui Uniunii Democrate Maghiare din Romania.

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei va sesiza Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si Parlamemtul Romaniei fata de aceste declaratii cu o mare putere de penetrare ideologica la nivelul comunitatii maghiare. Reprezinta un gest de nesupunere civica si nerecunoasterea statului roman, a legilor, istoriei, culturii si identitatii nationale.

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei considera declaratiile senatorului Uniunii Democrate Maghiare din Romania de o gravitate majora:

  1. Isi neaga apartenenta la poporul si statul roman prin afirmatia: “…Romanii trebuie sa inteleaga…”.  Astfel, pozitia domnului Deputat este una din afara statutului si poporului roman. Solicitam public presedintelui Uniunii Democrate Maghiare din Romania sa demisioneze din Parlamentul Romaniei si sa clarifice de urgenta apartenenta acestuia la statul roman. In caz contrar vom propune Autoritatii Nationale pentru Cetatenie sa retraga in conformitate cu prevederile legale cetatenia romana d-lui Hunor Kelemen.
  1. Instiga populatia ROMANA de etnie maghiara la nerespectarea legilor tarii prin “…refuzul personal..” de a respecta Constitutia Romaniei si data 1 Decembrie 1918 ca zi Nationala a TUTUROR romanilor. In acest caz vom seziza Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si Parlamentul Romaniei.
  1. Printr-o abordare de cetatean strain, ataca statul roman din interior si nedreptateste poporul roman pentru eforturile extraordinare facute in 27 de ani pentru asigurarea TUTUROR conditiilor necesare pastrarii limbii, culturii si identitatii minoritatii maghiare. Mai mult chiar, Statul Roman a mers pana la limita discrimanarii pozitive, determinand izolarea si migrarea populatiei de etnie romana din acele zone.
  1. Instigarea poporului roman impotriva partidelor si institutiilor sale pentru ascunderea propriului esec.

Reamintim ca Uniunea Democrata Maghiara din Romania este o organizatie politica ROMANEASCA, ce a guvernat si continua sa guverneze la nivel local si central cu rezultate dezastruoase social-economice pentru judetele unde au fost alesi reprezentanti Uniunii Democrate Maghiare din Romania. Atacul la restul partidelor devine in acest context unul pur propagandistic.

”Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei nu are teama ca Uniunea Democrata Maghiara din Romania va lua Ardealul, cum spune Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania,ci ca va crea o instabilitate majora in mijlocul Romaniei prin izgonirea treptata a TUTUROR cetatenilor romani din aceste judete si realizare de facto si nu de de jure a unui stat paralel. Acest lucru se intampla deja si studiul Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei o va arata. Lipsa de reactie a autoritatilor romane favorizeaza acest plan. Facem apel la minoritatea de etnie maghiara din Romania si la minoritatea de etnie romana din Harghita si Covasna dar si la judetele Mures, Satu Mare, Cluj sa nu dea curs indemnurilor unor lideri ai comunitatii maghiare la ura si dezbinare ci sa gaseasca intelepciunea de a-i ignora si de a gasi solutii comune pentru o viata sociala si economica armonioasa, deoarece suntem cu totiii cetateni romani, a declarat Alexandru Cumpanasu, Presedinte Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel