Urmărește emisiunea live


CNMR. Alexandru Cumpănașu: Solicităm explicații de la Tăriceanu

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a rămas stupefiată în fața ultimelor declarații ale președintelui Senatului.

Tăriceanu a declarat ca fiind oportună aducerea UDMR-ului la guvernare, ținând cont că este anul Centenarului și, mai presus de toate, este anul care aduce în prim plan importanța identității naționale, a unirii neamului român și apărarea istoriei naționale.

"Reamintim că UDMR, PCM, PPMT nu se află în legalitate pentru a servi unor scopuri politice, nu pot fi entități politice și totodată reamintim că liderii comunității maghiare tocmai au semnat declarația de la Cluj Napoca (08. 01.2017)prin care solicită autonomie și recunoașterea ținutului secuiesc, crearea unui statut special administrativ, bilingv al regiunii Partium, crearea unui sistem instituțional  pentru comunitatea maghiară. Toate acestea practic, încalcă Constituția și prevederile ei și instigă la ură etnică", precizează CNMR.

Scrisoare deschisă

În data de 15 ianuarie 2018, Coaliția Națională pentru Modernizarea României a adresat Ambasadorului Ungariei la București o scrisoare deschisă, semnată de peste 50 de personalități ale României din mediul academic, cultural, politic, de apărare și, mai mult de atât, cu o susținere a peste 10 mii de cetățeni români. Prin intermediul acestei scrisori, "ne-am exprimat public dezamăgirea față de incidentele de la Budapesta, prin care simbolurile noastre au fost desconsiderate, față violarea spațiului teritorial al României reprezentat de ambasada și reședința diplomaților români la Budapesta, prin arborarea peste simbolul națiunii române (stema României), a unui steag nerecunoscut de către România și autoritățile române, dar, totodată, am cerut și explicații autorităților române (MAE) însă tot ce am primit a fost tăcere", transmite CNMR.

[citeste si]

Declarații Cumpănașu

Față de toate acestea și multe alte inițiative neconstituționale și ilegale ale UDMR și puterii de la Budapesta, solicităm explicații domnului Călin Popescu Tăriceanu față de declarațiile făcute și înțelepciune actualilor lideri ai României de a nu întina demnitatea cetățenilor României în anul Centenarului, a declarat Alexandru Cumpănașu, președinte CNMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel