EXCLUSIV  CNCD îl va cita, până la urmă, pe Viktor Orban. Am fost primii care am cerut acest lucru. Csaba Asztalos: Se va face o procedură ca în cazul oricărei plângeri

 CNCD îl va cita, până la urmă, pe Viktor Orban. Csaba Asztalos: Se va face o procedură de citare, ca în cazul oricărei plângeri - Foto Agerpres
CNCD îl va cita, până la urmă, pe Viktor Orban. Csaba Asztalos: Se va face o procedură de citare, ca în cazul oricărei plângeri - Foto Agerpres

Csaba Asztalos, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a transmis către DC News, că CNCD îl va cita pe premierul Ungariei, Viktor Orban.

 

Vicepreședintele PNL, Alexandru Muraru, a reclamat la CNCD, joi, discursul cu ”caracter rasist şi xenofob” susținut de Viktor Orban în România, la Băile Tușnad.

Contactat și întrebat de DC News dacă citarea premierului Viktor Orban se va face prin intermediul ambasadei, președintele CNCD a transmis că ”se va face o procedură de citare, ca în cazul oricărei plângeri”. 

Amintim că noi de la DC News am fost primii care am cerut sancționarea lui Viktor Orban prin CNCD. Puteți verifica acest lucru în arhiva site-ului.

Alexandru Muraru a sesizat CNCND, în cazul declarațiilor controversate făcute de premierul ungar, Viktor Orban, la Băile Tuşnad

Deputatul PNL Alexandru Muraru a sesizat oficial Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul declarațiilor făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tușnad.

„Imunitatea diplomatică a d-lui Viktor Orban nu se referă la declarații, ci la fapte care sunt circumscrise codului penal, iar imunitatea diplomatică se activează în cazul unei acțiuni oficiale, nu a unei vizite private, cum a fost cea de la Băile Tușnad. Declarațiile care fac apel la ”puritate rasială” sunt inacceptabile într-o Românie europeană și tolerantă”, a transmis Muraru.

Declarațiile lui Viktor Orban care, conform lui Alexandru Muraru, „instigă de fapt la un experiment social de factură eugenică, experiment care a stat la baza excluderilor, a persecuției și a crimelor secolului XX”:

„De exemplu, în Bazinul Carpatic, nu suntem de rasă mixtă, ci pur și simplu suntem un amestec de popoare care trăiesc în propriile noastre patrii europene. Iar atunci când stelele sunt potrivite și vremurile sunt bune, aceste popoare se contopesc într-un fel de sos ungaro-panonimic, creând o nouă cultură europeană proprie. Pentru asta am luptat întotdeauna. Suntem dispuși să ne amestecăm unii cu alții, dar nu vrem să devenim o rasă mixtă”

„Declarațiile care fac apel la ”puritate rasială” sunt inacceptabile într-o Românie europeană și tolerantă. Acest discurs al premierului Viktor Orban este desprins din ideologiile rasiale care au făcut milioane de victime în secolul XX. Aceste derapaje sunt inacceptabile într-o Românie și Europă a secolului al XXI-lea care au trecut prin tragediile ideologiilor rasiale”, a mai zis Muraru, într-un comunicat.

Citește și - Viktor Orban, părăsit de o consilieră, după discursul de la Tușnad. Un text pur rasist, care i-ar fi plăcut chiar și lui Goebbels, a scris Zsuzsa Hegedus

Declarațiile antisemite ale  premierului Viktor Orban în România a provoacat o demisie din cabinetul acestuia de la Budapesta. 

Zsuzsa Hegedus, consiliera lui Viktor Orban responsabilă cu incluziunea socială,  și-a prezentat, marți,  demisia de onoare și a transmis jurnaliştilor o scrisoare pe care a trimis-o dimineaţă lui Orban în care califică discursul drept unul „nazist”.

„Îmi pare sincer rău că trebuie să pun capăt unei relații din cauza unei poziții atât de rușinoase. Un text pur rasist, care i-ar fi plăcut chiar și lui Goebbels. (...) După un astfel de discurs, care contrazice toate valorile mele de bază, nu am rămas cu altă opțiune”, a scris fosta consilieră a lui Orban.

Totul dupa declaratiile controversate ale premierului machiar facute in Romania, la Baile Tusnad. 

„În Bazinul Carpatic, nu suntem de rasă mixtă, ci pur și simplu suntem un amestec de popoare care trăiesc în propriile noastre patrii europene. Iar atunci când stelele sunt potrivite și vremea este bună, aceste popoare se contopesc într-un fel de sos ungaro-panonimic, creând o nouă cultură europeană proprie. Pentru asta am luptat întotdeauna. Suntem dispuși să ne amestecăm unii cu alții, dar nu vrem să devenim o rasă mixtă”, spunea Viktor Orban în discursul de sâmbătă de la Băile Tușnad. Vezi știrea aici!

Citește și -  CNCD se ia de vergeturile „lui” Buhnici, dar cu declarațiile revoltătoare ale lui Viktor Orban n-are nicio treabă. Csaba Asztalos: Președinții și premierii altor state au imunitate jurisdicțională 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel