CNCAV: Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi aprobat la începutul lunii martie. Imunizare cu o singură doză

Vaccinul Janssen necesită o singură doză
Vaccinul Janssen necesită o singură doză

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a transmis că vaccinul Covid-19 Janssen ar putea fi aprobat în următoarele săptămâni.

„Vaccinul Johnson&Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie”, transmite CNCAV, pe Facebook. „Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea pentru autorizarea condiționată de punere pe piață a vaccinului Johnson & Johnson/Janssen. Ce urmează? EMA va efectua o evaluare științifică independentă și aprofundată a vaccinului. Pe baza evaluării EMA, dacă vaccinul este dovedit ca fiind sigur și eficace, Comisia Europeană va trece rapid la acordarea unei autorizații de punere pe piață în UE. Vaccinul poate fi apoi utilizat în statele membre UE”.

„Pentru a accelera procesul de evaluare, EMA a revizuit datele de la Johnson & Johnson / Janssen Pharmaceuticals în mod continuu, pe măsură ce acestea au devenit disponibile. Experții EMA ar putea emite un aviz până la mijlocul lunii martie 2021, cu condiția ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranța și calitatea vaccinului să fie suficient de cuprinzătoare și robuste”, a mai transmis Comitetul, pe pagina oficială RO Vaccinare.

„Alți doi producători de vaccinuri, CureVac și Novavax, transmit date, în prezent, pentru revizuire continuă”, se mai arată în postarea Comitetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel