CNA, lovitură pentru Tăriceanu: Încă un eșec semnat de liderul Senatului

După ce moțiunea ALDE împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună, a picat, miercuri în Parlament, joi, CNA ia o decizie prin care spulberă un alt proiect important al președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

CNA a respins, joi, o propunere legislativă iniţiată de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care prevede posibilitatea intrării în insolvenţă a TVR.

Doar trei dintre membrii Consiliului au votat pentru propunere, în timp ce şase s-au exprimat împotrivă. Viorel Buda, Radu Călin Cristea şi Laura Georgescu sunt cei care au votat ”pentru”, în timp ce Răsvan Popescu, Valentin Jucan, Lorand Turos, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu au votat ”împotrivă”.

”Susţin propunerea Guvernului deoarece această soluţie presupune deblocarea conturilor TVR şi elimină popririle pe utilităţi”, a spus Radu Călin Cristea. ”Nu CNA poate fi chemat să se pronunţe asupra unei chestiuni cum ar fi insolvenţa. Competenţa noastră rămâne în zona conţinutului, programelor, dar cum se vor finanţa ei în viitor cred că este o problemă a Consiliului lor de Administraţie, care acum este învestit legal şi poate să-şi îndeplinească atribuţiile”, a argumentat Răsvan Popescu. ”Cred că suntem interesaţi în mod direct dacă Televiziunea Română va mai funcţiona şi în ce formă. Să ne rezumăm doar a ne uita la cifre şi la câtă lumină şi gaz au în birouri, cred că este un fel de a ne face că nu pricepem”, a declarat Valentin Jucan. 

Proiectul este iniţiat de Călin Popescu-Tăriceanu şi este susţinut de mai mulţi parlamentari ALDE şi PSD, dar şi unul al UDMR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel