CM Handbal. Locul trei pentru tricolore, în Danemarca

România a câștigat detașat în fața Poloniei, în cadrul finalei mici a CM de handbal din Danemarca cu scorul 31-22.

România a ratat, vineri, calificarea în finala CM, după ce a fost învinsă în cea de-a doua semifinală a zilei de campioana olimpică, Norvegia, scor 35-33 după prelungiri (17-14, 27-27).

Astfel, România s-a luptat cu Polonia pentru a ocupa un loc pe podiumul Campionatului Mondial și pentru a obține medalia de bronz.

Prima repriza a fost în mod clar în favoarea României. Meciul a fost deschis de Cristina Neagu încă  din primul minut. Apărarea României a funcționat aproape perfect, fiind una mai agresivă, lucru care s-a văzut și din eliminările suferite de tricolore. Finalul de repriză a fost unul fabulos. În dublă inferioritate numerică, România a rezistat fără să primească gol. În schimb, în ultimele secunde, Cristina Neagu a înscris din nou senzaţional, iar elevele lui Tomas Ryde au încheiat prima parte cu o diferenţă consistentă, de 7 goluri ( 15-8). 

Cea de-a doua repriză a început cu un gol din partea Poloniei, însă tricolorele au menținut diferența, ajungându-se până la 12 goluri distanță între cele două echipe. Poarta nu a ținut cu polonezele, acestea ratând patru din cele șase aruncări de la 7m. Apărarea României a funcționat în continuare foarte bine, tricolorele arătându-se dornice să încheie acest campionat cu medalia în mână. Cristina Neagu a fost, fără îndoială, foarte bună și în acest meci. A marcat 10 goluri și a dat câteva pase decisive. Aceasta va fi cel mai probabil desemnată cea mai bună jucătoare din cadrul Campionatului Mondial, ajungând la 63 de goluri marcate în jocurile disputate. 

Principalul obiectivul al naţionalei României la CM a fost să se claseze pe unul din primele opt locuri, însă tricolorele au reușit să urce pe podium și să ocupe locul al treilea din cadrul Campionatului Mondial din Danemarca. 

Tot duminică se vor juca şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 5-6, între Rusia-Danemarca, respectiv pe locurile 7-8, între Franţa-Muntenegru, în urma rezultatelor de vineri dintre Franţa-Rusia 25-31 (8-15) şi Muntenegru-Danemarca 20-28 (11-15).

Campionatul Mondial - criteriu de calificare la JO de la Rio

Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate între 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice şi gazdele acestora vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca.

La JO de la Rio din 2016 sunt deja calificate Brazilia (naţiune gazdă), Norvegia (campioană europeană 2014), Angola (câştigătoarea turneului din Africa), Argentina (câştigătoarea Jocurilor Pan Americane) şi Coreea de Sud (câştigătoarea turneului din Asia). Acestor cinci echipe li se va alătura campioana mondială din 2015, iar celelalte şase locuri disponibile la JO vor fi ocupate de primele două clasate în fiecare din cele trei turnee preolimpice.

Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel