Joachim Loew, Germania. S-a decis soarta selecţionerului

Descriere foto:

Germania cu Joachim Loew  pe bancă din postura de campioana en titre a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială 2018.

Joachim Loew va rămâne selecţioner al Germaniei, deşi echipa, campioana en titre, a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială 2018, a anunţat marţi Federaţia germană de fotbal (DFB), citată de presa internaţională.

"Sunt foarte recunoscător pentru încrederea pe care DFB continuă să mi-o arate şi simt că, în ciuda criticilor justificate după eliminarea noastră (de la Cupa Mondială), există în general multă susţinere şi încurajare", a afirmat Loew într-un comunicat al DFB.

Imediat după dezastru, DFB s-a pronunţat pentru păstrarea lui Loew şi a staff-ului său tehnic la conducerea Mannschaft-ului, dar selecţionerul a cerut câteva zile de reflecţie.

"Noi am avut o discuţie foarte deschisă şi sinceră în care am discutat multe subiecte" a declarat preşedintele DFB, Reinhard Grindel. "Suntem cu toţii ferm convinşi că avem în Jogi Loew un selecţioner care va face o analiză foarte atentă şi va lua măsurile potrivite ca să readucă echipa noastră pe calea succesului", a continuat Grindel.

Dezamăgire uriaşă

"Dezamăgirea mea rămâne uriaşă, dar acum vreau să trec cu toată energia la reconstrucţie", a spus Loew. "Totul cere timp, dar totul se va întâmpla punctual pentru startul noului sezon internaţional în septembrie", a adăugat tehnicianul.

Numit la cârma naţionalei în 2006, după Mondialul găzduit de ţara sa, Loew a condus echipa până în semifinale la toate marile turnee internaţionale, cu excepţia celui din Rusia. Cariera sa a culminat cu câştigarea titlului mondial în Brazilia, în 2014. Loew se află sub contract cu DFB până la viitoarea Cupă Mondială, ce va avea loc în Qatar, în 2022.

Grindel şi-a asumat riscul de a-l reconfirma pe Loew chiar înaintea eşecului surprinzător suferit în faţa Coreei de Sud (0-2), sinonim cu eliminarea de la turneul final din Rusia. "Înaintea Mondialului, am decis să-i prelungim contractul lui Loew (până în 2022), pentru că noi considerăm că nimeni nu poate gestiona mai bine decât el reconstrucţia care va fi indispensabilă după Mondial, indiferent ce se va întâmpla", a spus atunci Grindel.

Liber să-şi aleagă viitorul

La revenirea în Germania, preşedintele DFB a afirmat că Loew este liber să-şi aleagă viitorul, exprimându-şi însă speranţa că acesta va rămâne la conducerea echipei naţionale. Selecţionerul nu a dorit să se exprime după eliminarea din faza grupelor, anunţând că va lua o decizie în urma unor discuţii cu oficialii federaţiei.

"Echipa nu a arătat ceea ce poate să facă în mod normal, iar eu ca antrenor sunt responsabil pentru asta. Trebuie să mă întreb, desigur, de ce nu am reuşit", a spus Loew. Loew mai are 65 de zile până la primul meci din Liga Naţiunilor, contra Franţei, pe 6 septembrie, la Munchen.

Un sondaj a arătat că mai mult de jumătate dintre germani, mai precis 55% au dorit ca Loew să demisioneze.

Vezi şi: Program meciuri marţi, 3 iulie. CM 2018

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25