Clujul ar putea fi legat de Chișinău printr-o autostradă

Republica Moldova ar putea fi legată de România printr-o autostradă care va ajunge în Iași și-n Cluj.

Asta se va întâmpla dacă dorința președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va deveni realitate. Propunerea a fost expusă, marți, la Suceava, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

Nicolae Timofti a spus că Republica Moldova are nevoie de o legătură cu reţeaua de autostrăzi din vestul Europei prin România şi, în acest sens, ar trebui construită o autostradă care să lege Moldova de Iaşi şi de Cluj.

"Calea Republicii Moldova spre Europa trece prin România. Nu mai puţin importante decât arterele rutiere ar trebui să fie traseele pe care circulă în limba română informaţiile, ideile, conceptele şi valorile. De o importanţă strategică ar fi construirea unei autostrăzi moderne care să lege Chişinău de Iaşi şi de Cluj, aceasta fiind profitabilă şi din punct de vedere economic. Trebuie să demolăm barierele administrative şi economice care împiedică astăzi accesul în Republica Moldova al posturilor de televiziune, filmelor, programelor de calculator şi aplicaţiilor în limba română şi a culturii pop de expresie românească. Altfel riscăm ca generaţiile nepoţilor noştri să nu se mai înţeleagă, având aceeaşi limbă, dar limbaje diferite", a spus preşedintele Republicii Moldova, conform eoficial.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel