Clubul Fabrica, SALVAT! Nicușor Dan: A fost declanșată procedura

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Candidatul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că Ministerul Culturii a declanșat procedura de transformare a Clubului Fabrica în monument istoric.

Candidatul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că Ministerul Culturii a declanșat procedura de transformare a Clubului Fabrica în monument istoric, se arată într-un comunicat.

Gest de mare responsabilitate

„Ministrul Culturii a declanșat procedura de clasare ca monument istoric a Club Fabrica. Clădirile au statut de monument istoric, un an din acest moment, timp în care nu se mai pune problema demolării și construirii de blocuri în loc. În acest interval, Institutul Național al Patrimoniului va întocmi documentația completă pentru clasarea definitivă ca monument istoric.

Felicitări Ministrului Culturii pentru gestul de mare responsabilitate. Felicitări echipei de la Institutul Național al Patrimoniului care a întocmit documentația preliminară", a transmis politicianul.

Exemplu de reconvertire a clădirilor de patrimoniu

„Clădirile sunt construite în anii 1900 și au găzduit o fabrică de ciorapi și tricotaje. În anii comunismului, fabrica a continuat sub numele Apollo. Clădirile sunt reprezentative pentru patrimoniul industrial construit în zona Filaret.

Club Fabrica este un exemplu de reconvertire a unor clădiri de patrimoniu industrial, în acord cu tendințele mondiale în urbanism. Este o afacere a unor antreprenori locali care dă viață unui cartier cu potențial. Este un spațiu cultural și un nod creativ. Bucureștiul are șansa să se impună ca centru regional în IT și industrii creative, astfel de inițiative trebuie sprijinite de autorități, nicidecum desființate", a mai explicat Dan, în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel