Clotilde Armand, subiect de reportaj în presa franceză despre lupta cu mafia

Jurnaliștii de la TV5 Monde au venit în România și au stat de vorbă cu Clotilde Armand.

"În ciuda programului ei supra-încărcat, a ținut să ne dea întâlnire aici, în fața acestui palat în stil românesc. De la primii pași în România acum mai bine de 15 ani, Clotilde Armand s-a aruncat cu toate forțele în lupta pentru rezervarea patrimoniului arhitectural din București", scrie TV5 Monde.

Clotilde Armand le-a zis jurnaliștilor că se luptă cu mafia imobiliată.

"Ne luptăm contra mafiei imobiliare care nu respectă legea, luptăm pentru a construi spitale, pentru a respecta bunurile care ne aparțin tuturor, pentru ca banii cetățenilor să fie cheltuiți în mod transparent și contra persoanelor care în mod absolut ilegal vor să distrugă orașul", a spus franțuzoaica.

[citeste si]

Jurnaliștii au mai scris despre Clotilde Armand: "O luptă cetățenească devenită actiune politică. În iunie 2016, franțuzoaica se lansează în cursa pentru primăria sectorului 1. Discursul, zâmbetul și accentul ei seduc alegatorii. Cu 28% din voturi, USB se plasează în final pe locul 2. De atunci, asociația inițială a devenit un adevarat partid politic și Clotilde iși multiplică deplasările în teritoriu pentru pregatirea alegerilor legislative de la sfâșitul anului. Neobosită, aceasta mamă a 4 copii conduce simultan o companie franceză de inginerie și campania sa electorală. Dar decât să lupte contra clasei politice la putere, Clotilde Armand ar vrea mai curând să o înlocuiască".

Clotilde Armand le-a vorbit jurnaliștilor francezi și despre sistemul din România: "Ne-am dat seama că angajamentul nostru civic, chiar dacă purta roade, chiar dacă punea o presiune importantă, nu era totuși suficient. Sistemul, cum îl numim noi, continuă să-și facă micile afaceri, aproape ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel