Clotilde Armand spumegă în direct: Val de furie și replici acide către jurnalista Digi24. ”Lăsați-mă să vorbesc. Știți dvs?”

captură Digi24
captură Digi24

Clotilde Armand a izbucnit în direct!

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1, de conflict de interese și de incompatibilitate și sesizează Parchetul pentru că edilul s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri pentru sine. Potrivit unui comunicat al ANI, care a constatat conflictul de interese, Clotilde Armand a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei. Cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%.

Dialogul din platou s-a tensionat repede, după doar câteva schimburi de replici:

Moderator Digi24: De ce mă uit pe telefon? Avem un comunicat nou din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Pe scurt, vi se transmite că v-aţi majorat salariul, dar nu în baza legii invocate.

Clotilde Armand: Foarte mulţi primari primesc, într-adevăr, o indemnizaţie pentru facturi, pentru că au proiecte europene. Când am ajuns primar, erau două-trei proiecte, acum sunt 55 de proiecte depuse. E vorba de un proiect care implică Primăria în întregime. Şi ştiţi că aparatul Primăriei a lucrat înainte cu un primar corupt.

Moderator Digi24: Din perspectiva dumneavoastră, care sunt dovezile astfel încât, în mod legal, v-aţi numit şi manager al acestui proiect?

Clotilde Armand: Doamnă, eu pot să vorbesc despre un dosar când am citit acest dosar. La ora actuală nu ştiu decât despre nişte comunicate de presă. Este un război mediatic!

În momentul în care jurnalista a încercat să intervină, Armand a ridicat tonul: "Lăsaţi-mă să vorbesc! E un război mediatic lansat de fostul primar Tudorache. Comunicăm prin comunicate de presă. Avem un rol instituţional, nu să comunicăm prin comunicate! Eu nu am acces la dosarul meu. Acest dosar este lansat într-un moment înainte de campania electorală. Este un atac din partea unor inculpaţi cu multe dosare, este un atac lansat de cei care sunt profund deranjaţi de activitatea mea anticorupţie."

Moderator Digi24: Când aţi cerut ANI să vedeţi dosarul?

Clotilde Armand: Am cerut asta încontinuu. Am cerut asta şi astăzi. Avocatul meu a intrat în sediul ANI, a cerut acest dosar, dar a fost refuzat din nou.

Moderator Digi24: Solicitarea aceasta este, cu siguranţă, vizibilă şi negru pe alb. Adică ar trebui să aveţi un număr de înregistrare. ANI nu v-a oferit acest dosar pentru că, la finalul acestui paragraf, instituţia spune că nu l-aţi solicitat. Aţi solicitat în scris? 

Clotilde Armand: A solicitat avocatul meu. Astăzi, în faţa presei. Ce vreţi mai mult?

Moderator Digi24: Dar instituţional aţi cerut? Sau doar verbal?

Clotilde Armand: Eu sunt primar şi ştiu să fac lucrurile formal impecabil! Bineînţeles că am cerut aceste lucruri în modul cel mai corect. Sunt drepturile mele. Eu am nevoie să ştiu ce este în acest dosar. Ştiu doar că Daniel Tudorache, fostul primar, mi-a făcut plângerea. E singurul lucru pe care-l ştiu.

Moderator Digi24: Puteţi dovedi că aţi făcut această solicitare?

Clotilde Armand: Bineînţeles! Invitaţi-l în platou pe avocatul meu şi el o să vă spună exact cum a făcut această cerere. Sunt 5-6 cereri depuse. Scrise, nu verbale. Aveţi dubii?

Moderator Digi24: V-am invitat în platou tocmai să ne spuneţi perspectiva dumneavoastră!

Clotilde Armand: Rolul primarului este să se implice! Nu este un cumul de funcţii, da? Eu îmi doresc să mă implic într-un proiect anticorupţie! E proiectul pentru care am fost aleasă. Şi ştiu că este corect şi este legal şi am toate dovezile pentru a arăta asta. 

Moderator Digi24: Legea care spune când intră în incompatibilitate primarul spune că nu puteţi!

"Ştiţi dumneavoastră?", a fost replica acidă a primarului. 

Potrivit sursei citate, începând cu data de 18 februarie 2022, Armand este în incompatibilitate deoarece exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile legale.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, se arată în comunicatul ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel