Clotilde Armand, acuzată de "trafic de influenţă". Război total în Sectorul 1

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, o acuză pe contracandidata sa, Clotilde Armand, că a încercat să facă lobby pentru o firmă franceză în vederea construirii unui spital în Sectorul 1. 

”Eu aş dori să se construiască un spital în sectorul 1, E un lucru dificil. Domnule primar, v-am invitat la Ambasada Franţei, să vă întâlniţi cu niste specialişti pentru a construi spitale. Un spital se face cu o companie care ştie să facă, care a făcut zeci de spitale şi care face zeci de spitale, nu cu o firmă creată politic, cu nişte administratori care sunt incompetenţi, habar nu au de ce... care nu au resursele necesare pentru a construi acest spital, Trebuie niste resurse umane deosebite”, a declarat Clotilde Armand într-o şedinţă de Consiliu Local, potrivit imaginilor distribuite în spaţiul public. 

Primarul Daniel Tudorache a taxat-o imediat pe Clotilde Armand. ”Aş dori să reţineţi speech-ul doamnei Clotilde care a spus că firmele româneşti nu sunt bune”, a afirmat atunci primarul sectorului 1 Daniel Tudorache după ce Clotilde Armand şi-a încheiat argumentaţia.

Acuzaţii de trafic de influenţă 

Primarul Tudorache a afirmat într-o emisiune la B1TV că a participat, alături de Clotilde Armand, la o întâlnire la Ambasada Franţei cu mai mulţi investitori cărora le-a transmis că va exista o licitaţie publică, la care pot participa. El a mai susţinut că cei cu care s-a întâlnit erau intermediari ai unor firme de construcţii şi a definit întreaga situaţie drept ”trafic de influenţă”. 

Clotilde Armand se apără 

”Nu prea mă interesează ce acuzaţii spune X sau Y. Primarul trebuie să dea nişte explicaţii la Parchet pentru spitalul construit din hârtie şi pentru că a folosit o instituţie a statului să facă Poliţie Politică. Nu e vorba de nici un lobby şi de nicio afacere. Eram acolo pentru că primarul nu ştie limba franceză”, a explicat Clotilde Armand pentriu News.ro.

Ea spune că nu se pune problema de trafic de influenţă în această chestiune. ”Asta e o altă bazaconie. Pentru spital trebuie o licitaţie publică şi transparentă”, argumentează ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel