Clientul unei bănci a obținut o rată cu 100 de euro mai mică

Clientul unei bănci plătește cu 100 de euro mai puțin la bănci. Lunar. Rata a scăzut drastic după soluționarea unui litigiu de către Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB),

"Într-un litigiu soluţionat luna aceasta, un consumator a solicitat diminuarea dobânzii indexabile pentru a alinia nivelul costurilor creditului la nivelul dobânzii actuale şi eliminarea comisionului de administrare. Conciliatorul, în negocierile cu banca, a reuşit să obţină eliminarea comisionului de administrare lunar şi aplicarea unei dobânzi fixe. Rezultatul a fost reducerea ratei lunare cu aproape 100 de euro, de la 280 euro pe lună la 193 de euro în primii 5 ani şi la 185 euro pe lună pentru restul perioadei până la achitarea integrală a creditului ipotecar. Consumatorul va face astfel o economie de aproape 20 de mii de euro", se arată în documentul citat de Agerpres.

În alt caz, consumatorul a primit mai mult decât a cerut.

"Acesta a solicitat recalcularea comisionului de administrare a creditului şi a obţinut eliminarea acestui comision. Astfel ca rata i-a scăzut cu 145 de lei în fiecare lună, de la 709 lei la 564 de lei, iar economia pe care o va face consumatorul până la finalul contractului de credit va fi de 8.000 de lei", menţionează CSALB.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel