Claudiu Năsui: "Majoritatea doar pentru ciolan nu va salva România"

Dacă într-adevăr există majoritate în Parlament pentru un guvern, atunci ar trebui să existe și pentru reforme. Iar dacă nu există pentru reforme, atunci poate nu merită să existe deloc, a scris, într-o postare pe Facebook, deputatul USR, Claudiu Năsui. 

”Majoritatea doar pentru ciolan nu va salva România” este mesajul transmis de Claudiu Năsui, pe Facebook. 

Deși nu a fost invitat la guvernare, USR a expus câteva condiții pe care nu le poate compromite pentru a vota guvernul. ”Nu am cerut funcții, nu am cerut subvenții, nu am cerut contracte cu statul. Am cerut ceva mult mai important, am cerut câteva reforme reale și un pact pentru alegeri anticipate după alegerile prezidențiale”, scrie Claudiu Năsui în postarea sa.

El menționează că USR vrea ca votarea acelor reforme să aibă loc înainte de votul asupra învestiturii, pentru că, din experiența anterioară, politicienii una zic și alta fac.

”Dacă avem voturile pentru guvern, avem voturile și pentru reforme. Miza guvernării nu trebuie să fie robinetul de bani publici, ci reforme reale”, suține deputatul USR.

Reamintim că, miercuri, Senatul a respins proiectul de lege, înaintat de USR, care prevede organizarea alegerilor locale în 2 tururi. 

Potrivit proiectului de lege, un al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor ar fi organizat dacă niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi. Turul doi ar urma să se organizeze la două săptămâni de la primul tur de scrutin. 

Adoptarea acestui proiect de lege este una dintre condițiile USR pentru susținerea guvernului Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel