Claudia Țapardel, stupefiată! Mesaj dur pentru Orban - Barna: E cool să fii #rezist, DAR...

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD, scrie un mesaj dur pentru Opoziția formată din PNL - USR, în vârf cu Dan Barna, Ludovic Orban și Klaus Iohannis. 

”Scurt îndreptar de amatorism si iresponsabilitate politică, la care aș adăuga demagogie si impostură.

”Uimire și stupefacție”

Cum a început de câteva zile noua sesiune parlamentară și ne îndreptăm cu mare viteză spre 10 Noiembrie, ziua alegerilor prezidențiale, mă uit cu uimire sau mai degrabă cu stupefacție la scena politică și mă întreb cum ar arăta România condusă în tandem de PNL și USR, cu cap de afiș Klaus Iohannis, Dan Barna și Ludovic Orban.

Și am să fac o prezentare bazându-mă exclusiv pe declarațiile și acțiunile acestora:

- o țară în care ar trebui ca alegerile prezidențiale să fie prelungite sine die, până când românii ar înțelege să voteze cum trebuie pentru ca Barna să ajungă președinte, la fel cum s-a întâmplat și la alegerile interne din cadrul USR, în care Prezidențiabilul Barna mai, mai sa piardă președinția partidului în fața doamnei Chichirău.

- o țară în care USR-ului i-a trebuit mai bine de o săptămână să citească Constituția României și să înțeleagă că Parlamentul nu poate fi dizolvat și că nu poti să organizezi alegeri anticipae în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României (art. 89, alin. C).

-o țară în care PNL-ul și USR-ul își doresc cu disperare abrogarea unei OUG, faimoasa 114, prin care s-au stabilit: creșterea pensiei minime obligatorii de la 640 la 704 lei, plafonarea prețului la gaze și electricitate, atât de benefică tuturor gospodăriilor din această țară, creșterea salariului minim din sectorul construcțiilor la 3.000 de lei, ceea ce a condus la o relansare a acestui sector de activitate.

- o țară în care membrii opoziției, parlamentari care ar trebui să cunoască legile acestei țări și chiar să legifereze spre bine românilor, nu sunt capabili să facă diferența între pensiile care fac parte din sistemul de contributivitate (și care DA, S-AU MAJORAT, prin creșterea punctului de pensie la 1.265 lei, începând cu 1 septembrie) și pensiile speciale care nu fac parte din sistemul asigurărilor sociale de stat (și care NU au crescut începând cu 1 septembrie, așa cum informează în mod mincinos aceștia).

- un USR care votează împotriva PNDL-ului, cei mai important program de dezvoltare locală, de care beneficiază toate comunitățile locale din România indiferent de culoarea politică și prin care s-au realizat importante investiții de dezvoltare a infrastructurii locale, fie ca vorbim de drumuri, canalizare, modernizare de școli, gradninițe, săli de sport, spitale, etc...

Să nu uitam că și la nivel local, de județe, orașe și comune, membrii USR, #rezistă și blochează în Consiliile Locale toate proiectele importante de investiții în infrastructură, paralizând astfel dezvoltarea comunităților locale, pentru că așa înțeleg ei să contribuie la dezvoltarea României.

- un PNL, care prin vocea liderului său Ludovic Orban, propune impozitarea specialiștilor din IT, iar pe alte voci si mai triste și mai distructive (iluștrii liberali ai neamului: Câțu, Vâlceanu, etc...) cer tăierea salariilor și disponibilizarea celor care lucrează în sectorul public sau propun legi prin care românii să muncească și în week-end deși tendința mondială este de reducere a timpului de lucru săptămânal.

- un Președinte de stat pentru care o "Românie normală" înseamnă blocarea și atacarea permanentă a activității guvernamentale, ignorarea Constituției României, folosirea Administrației prezidențiale pentru discursuri politice și de campanie electorală și bineînțeles o vacanță permanentă pentru încă cinci ani.

- și evident o opoziție care desființează toate beneficiile guvernării PSD, fie că vorbim de creșteri de salarii, creșteri de pensii, creșterea PIB, creștere economică constantă, o președinție rotativă a UE gestionată impecabil, doar din obsesia de a lovi în PSD, deși aceștia nu au venit nici macar cu o propunere constructivă pentru România. Ce să mai discutăm de strategie de dezvoltare sau Program de guvernare?

Așadar, cam așa ar arăta România condusă de acești "politicieni de mare ispravă".

Și să nu uitam că timp de un an, pe timpul "Guvernului meu" Tehnocrato-USRisto-PNList Cioloș, susținut de Klaus Iohannis, am înregistrat un blocaj total al României, cu 0 km de autostradă construiți și 0% fonduri europene accesate.

Așadar este cool să fii #hashtagrezist și să fii "antisistem", dar România are nevoie de unitate și contrucție și nu de dezbinare, are nevoie de soluții, de o guvernare responsabilă și eficientă cu beneficii reale pentru cetățenii acestei țări!

Și sunt convinsă că românii știu și înțeleg acest lucru.” este mesajul Claudiei Țapardel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel