Claudia Ţapardel: Klaus Iohannis, în loc să dezinformeze...

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Claudia Ţapardel - eurodeputat PSD, îi transmite un mesaj şefului statului, Klaus Iohannis, după ultimele sale luări de poziţie. 

Claudia Țapardel - eurodeputat PSD, a subliniat faptul că Președintele Klaus Iohannis ar trebui să se axeze mai mult pe apărarea drepturilor cetățenilor români, și nu pe o campanie electorală prezidențială prematură.

„În loc să solicite în mod repetat demiterea Guvernului actual și să dezinformeze publicul cu privire la evoluțiile economiei românești, domnul Iohannis trebuie să-și asume în mod conștient rolul de Președinte și de reprezentant al tuturor românilor și să apere interesele acestora pe plan european.

[citeste si]

Luând în considerare faptul că pe teritoriul Marii Britanii la momentul actual locuiesc și lucrează legal peste 300.000 de români, Președintele României trebuie să se implice cu adevărat în negocierile cu Marea Britanie și să ofere garanții tuturor cetățenilor noștri care locuiesc pe teritoriul acesteia”, a conchis europarlamentarul Claudia Țapardel.

Citeşte şi: Șerban Nicolae, mesaj despre Iohannis: Posibil să fie informat

Mesajul acesteia vine în contextul în care prim-Ministrul Marii Britanii, Theresa May, a răspuns oficial scrisorii deschise pe care europarlamentarul Claudia Țapardel a transmis-o în luna februarie a acestui an, prin care a atras atenția Guvernului britanic asupra protejării drepturilor cetățenilor UE, și mai ales ale cetățenilor români, în Marea Britanie după Brexit. Claudia Ţapardel subliniază faptul că şi şeful statului ar trebui să se implice mai mult în apărarea intereselor românilor din diaspora.

Premierul May a oferit garanții europarlamentarului Claudia Țapardel în ceea ce privește dreptul de a locui și de a lucra pe teritoriul Marii Britanii pe parcursul perioadei de tranziție (până în 2021), timp în care toți cetățenii europeni vor avea posibilitatea de a obține dreptul de rezidență.

„Apreciez răspunsul oficial al Premierului May privind drepturile milioanelor de cetățeni europeni, inclusiv ale cetățenilor români, care prin munca lor aduc plus valoare economiei britanice, în special în domenii ce țin de sănătate, construcții sau IT. Acest răspuns îl iau ca pe o garanție a faptului că cetățenii europeni se vor bucura pe deplin de drepturile lor în ceea ce privește negocierile care vor urma pe marginea Articolului 50” a adăugat eurodeputatul Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel