Claudia Țapardel, vehementă: Apel către Klaus Iohannis din PE

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Claudia Țapardel reacționează din PE în contextul atacului la CCR, în urma deciziei privind revocarea procurorului-șef al DNA. 

Europarlamentarul Claudia Țapardel susține că este o situație fără precedent în țara noastră ca reprezentanții CCR să sesizeze instanțele europene în ceea ce privește afacerile interne ale statului român.

”Am aflat cu surprindere faptul că reprezentanții Curții Constituționale au sesizat Secretarul General al Consiliului Europei, Comisia de la Veneţia şi Președintele Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene în legătură cu atacurile virulente declanşate împotriva Curţii, prin care unii reprezentanți ai autorităților publice și ai unor partide politice au discreditat autoritatea acestei instituții. Este inacceptabil să existe o astfel de situație, în care unica autoritate de jurisdicție constituțională din România, independentă față de orice altă autoritate publică și care are, conform Constituției României, rolul de garant al supremației acesteia, să fie sub o presiune constantă. Astfel, s-a ajuns la practici de instigare a cetățenilor și a Președintelui în a nu respecta decizia Curții Constituționale”, precizează europarlamentarul Claudia Țapardel.

Apel către Iohannis

Europarlamentara PSD a adăugat: ”Fac apel către clasa politică, în frunte cu Președintele României, Klaus Iohannis, către reprezentanții societății civile, dar și către acea parte a mass-mediei, care instigă la nerespectarea ordinii constituționale: trebuie să înțelegem faptul că un stat funcționează în momentul în care regulile sunt respectate și fiecare instituție se ocupă de domeniul său. România are nevoie de stabilitate politică și constituțională, iar asta nu se poate realiza decât prin renunțarea la scandal, amenințări și instigări la nesupunere civică!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel