Claudia Țapardel, semnal de alarmă: ”Măsuri NEDREPTE”. Cu ce ne confruntăm

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a fost gazda unui dezbateri despre legătura dintre competitivitate și respectarea drepturilor consumatorilor din Europa, numită  ”Trouble ahead for airline consumers”. 

Evenimentul a fost organizat de eurodeputata PSD Claudia Țapardel împreună cu Ivan Stefanec, membru al grupului PPE. A fost prezentată o analiză privind protecția consumatorilor și a pasagerilor din sectorul aviației și a adus împreună membri ai PE, reprezentanți ai celor mai mari organizații ale consumatorilor din UE și din partea companiile aeriene. 

Menținerea standardelor înalte, condiție esențială pentru ca aviația să devină o poveste de succes

Claudia Țapardel, membru în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European, a deschis evenimentul spunând: ”Aviația europeană poate să devină o poveste de succes, mai ales în contextul în care competiția din partea statelor emergente este din ce în ce mai puternică și atentează la poziția de lider a companiilor noastre. Consider însă că acest succes nu se poate baza doar pe competiție și pe dinamica pieței, ci și pe menținerea unor standarde înalte ale consumatorului, standarde care încep cu accesul la informație. Uniunea Europeană este atentă la drepturile cetățenilor săi, iar aceștia trebuie să aibă la dispoziție toate informațiile cu privire la serviciile pe care le cumpără online. Acest lucru înseamnă inclusiv dreptul la a putea face o comparație între ceea ce este disponibil pentru a putea ulterior alege nu doar în funcție de preț, ci și de timpul economisit sau calitatea serviciilor, pentru a da doar câteva exemple.”

”Măsuri nedrepte și perdante”

Europarlamentara PSD a continuat: ”În era digitală, măsurile prin care se restricționează accesul la informație sau se împiedecă accesul competitorilor mai mici pe piața europeană sunt nedrepte și perdante. Consumatorii secolului al XXI-lea au pretenții din ce în ce mai mari în privința calității serviciilor sau în ceea ce privește posibilitățile de a compara ofertele, iar aceste schimbări trebuie să primească un răspuns adecvat din partea companiilor”.

(w670) 

Ivan Stefanec, membru în Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor, a subliniat necesitatea stimulării unei competiții echitabile între toți actorii europeni: ”Având în vedere că piața unică este una dintre reușitele Uniunii Europene, este cu atât mai important să ne asigurăm că acest spațiu oferă posibilități nu doar marilor companii, ci și întreprinderilor mici și mijlocii. Competitivitatea europeană are la bază un set de libertăți, dar și respectul față de consumatori.”

”Ne confruntăm cu un vid de informație”

Din partea Federației Europene a Pasagerilor, Katarzyna Martynowicz, a adus în discuție responsabilitatea companiilor aeriene de a oferi clienților informații cuprinzătoare cu privire la serviciile lor: ”Din păcate, la acest moment ne confruntăm cu un vid de informație când vorbim de tarifele practicate de principalele companii aeriene. Față de acum câțiva ani, consumatorii europeni au acces la mai puține informații în ceea ce privește tarifele biletelor de avion, iar site-urile care permit compararea acestora întâmpină dificultăți în a accesa și publica date de interes public. Pentru a remedia acest lucru este nevoie de o mai bună informare a consumatorilor în ceea ce privește drepturile pe care le au.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel