Claudia Țapardel (PSD), apel către PPE: "Nu vă prefaceți că vă pasă!"

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel consideră că popularii europeni se întrec în a le plânge de milă cetățenilor simpli europeni care ar urma să fie afectați de criza din Grecia, după ce au aplaudat în 2010 măsurile de austeritate ce au lovit puternic în românii cu venituri mici şi foarte mici, fiind o dovadă de profundă ipocrizie.

"Cum aş putea eu să iau în serios "grija" pe care popularii o afișează pentru asistentele medicale din Slovacia care ar urma să plătească datoriile grecilor, atâta timp cât PPE nu doar că nu s-a opus, dar a și aplaudat tăierile de venituri ale medicilor și asistentelor din România, în 2010? Domnul Manfred Weber plânge pe umărul cetățenilor simpli care vor avea de suferit și se așteaptă să credem că e sincer – eu am trăit în România perioada austerității girate de PPE şi NU am încredere în acest mesaj! As vrea ca popularii să vină cu atitudine constructivă şi soluţii, nu să întoarcă spatele poporului grec și să ţină discursuri sforăitoare în plenul Parlamentului European", afirmă eurodeputata.

"Retorici populiste şi ipocrite"

"Toate grupurile politice din Parlamentul European, cu excepția PPE şi a extremiștilor s-au exprimat, în aceasta dezbatere, constructiv, pentru soluţii de compromis pentru criza grecească. Asta înseamnă să arăți că vrei cu adevarat ca proiectul european să continue. Din păcate, unii lideri ai PPE, cum este Manfred Weber, recurg la retorici populiste şi ipocrite, prefăcându-se că le pasă de efectele pe care criza din Grecia le are asupra oamenilor simpli din restul statelor membre. Asta îi pune în rând cu extremiștii care aplaudă acum perspectiva dezintegrării proiectului european" a subliniat Claudia Ţapardel.

"Nu vă prefaceţi că vă pasă de nevoile celor mulţi care suferă de pe urma crizei"

"Faptul că azi am reuşit in Romania să restabilim un nivel de trai decent şi venituri mai mari pentru români nu înseamnă că am uitat prin ce am trecut în 2010, anul în care veniturile bugetarilor, mamelor, pensionarilor au fost tăiate peste noapte, cu binecuvântarea PPE. Am un singur mesaj către colegii din grupul popular: Nu vă prefaceţi că vă pasă de nevoile celor mulţi care suferă de pe urma crizei, după ce aţi încurajat puternic austeritatea în România şi în alte state din UE, fără nici un fel de consideraţie tocmai pentru cei mulţi şi vulnerabili!", a adăugat reprezentanta PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel