Claudia Țapardel: Problema discriminării românilor, pe masa lui Jean-Claude Juncker

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel i-a adresat o întrebare scrisă președintelui CE Jean-Claude Juncker.

"Am atras atenția instituțiilor europene - în primul rând președintelui PE, Martin Schulz și acum președintelui Comisiei Europene Jean Claude Juncker - asupra fenomenului discriminării care se manifestă din ce în ce mai violent în Europa, împotriva românilor, chiar și prin discursuri publice ale unor oficiali ai Parlamentului European. Instituțiile europene trebuie să fie alături de românii care se simt discriminați în Uniunea Europeană, o Uniune pentru care România a făcut și continuă să facă foarte multe lucruri bune! Ține de noi să fim activi și să reacționăm ferm la orice tentativă de discriminare împotriva cetățenilor europeni" a declarat Claudia Țapardel.

Zgonea, premiu rar acordat unui politician român 

"Ce strategie anti-discriminare are în plan Comisia Europeană, pentru descurajarea comportamentelor xenofobe atât din partea oficialilor europeni cât și din partea unor instituții media, la adresa cetățenilor europeni, cum ar fi românii sau bulgarii?" se arată în documentul transmis de eurodeputata PSD Claudia Țapardel, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În documentul înaintat, eurodeputata PSD a menționat atacul xenofob al europarlamentarului italian Gianluca Buonanno, care a declarat public că „mulţi din această rasă, românii, omoară, comit masacre, pentru câţiva euro". De asemenea, aceasta a amintit și documentarul realizat de televiziunea britanică Channel 4, "care portretizează românii într-un mod total injust, contribuind la generalizarea unor trăsători negative pentru un popor care a oferit și oferă încă foarte multe întregii Europe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel