Claudia Țapardel, NEGOCIERI în PE pentru România: Luptă aprigă

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Discuțiile cu privire la compoziția Parlamentului European după ieșirea Marii Britanii din UE avansează rapid. Eurodeputata PSD Claudia Țapardel negociază din partea grupului Socialiștilor și Democraților pentru ca România să recâștige mandatul pierdut în 2014 și să revină la formula de 33. 

Claudia Țapardel consideră că orice formulă nouă de redistribuire trebuie să fie echitabilă pentru toate statele membre și să nu prejudicieze reprezentarea țării noastre la următoarele alegeri europene din 2019.

În calitate de membru în Comisia pentru Afaceri Constituționale, principalul for de dezbatere al implicațiilor instituționale generate de viitoarea ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, Țapardel explică de ce este important ca România să primească un mandat în plus față de cele 32 existente și care sunt șansele sale de reușită.

”Repartizarea între statele membre a locurilor din Parlamentul European după plecarea Marii Britanii este un subiect extrem de important din punct de vedere politic și o prioritate pentru legislativul curent,” a declarat europarlamentara PSD de la Strasbourg.

[citeste si]

”Obiectivul Parlamentului este crearea unui sistem de alocare echitabilă a celor 73 de mandate ale colegilor britanici, care respectă principiul proporționalității degresive, astfel încât niciun stat membru să nu înregistreze o pierdere de locuri, inclusiv prin raportare la ponderea demografică. În al doilea rând, solicitarea mea în calitate de reprezentant al României la această etapă de negocieri este ca țara noastră să recupereze mandatul pierdut pe nedrept în legislatura trecută și creșterea numărului acestora de la 32 la 33. Extinderea Uniunii Europe prin integrarea Croației a lipsit în mod eronat țara noastră de un mandat, acest lucru afectându-i puterea de decizie în cadrul activității legislative. Așadar, voi milita pentru ca orice formulă de consens discutată în perioada următoare - și pentru care vom vota la începutul lui 2018 - să nu prejudicieze reprezentarea țării noastre, mai ales în situația în care există posibilitatea ca delegațiile naționale din țări precum Franța, Spania sau Polonia să primească mandate care sunt deja în plus față de cele preconizate în Raport.” a continuat Claudia Țapardel. 

România, a șasea putere din UE după ieșirea Marii Britanii

Ca reprezentant al României în Parlamentul European, Claudia Țapardel negociază la acest moment cu ceilalți europarlamentari în vederea găsirii unei soluții punctuale și corecte, pledând pentru o relație de proporționalitate între numărul mandatelor și ponderea pe care o deține fiecare țară din punct de vedere demografic.

”România merită să aibă o voce mai puternică în Parlamentul European, în raport cu viitorul său statut de cea de-a șasea țară ca mărime din UE odată cu ieșirea Marii Britanii, așa cum se întâmplă deja în Consiliu. De aceea, în calitate de europarlamentar român și membru în Comisia AFCO, mă folosesc de toate pârghiile pe care le am la dispoziție la nivel instituțional pentru a promova interesele țării noastre și a câștiga un mandat în plus în următoarea legislatură. Cred că România are toate elementele de a fi un lider european și este momentul ca și celelalte țări să recunoască acest lucru printr-un vot pozitiv - și mai ales de încredere - la amendamentele pe care le-am depus la raportul privind compoziția PE după alegerile din 2019.” a conchis europarlamentara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel