Claudia Țapardel - Emmanuel Macron, discurs PE. ”Încercări FĂRĂ PRECEDENT”

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a participat la o dezbatere cu membrii PE pe tema viitorului Europei. Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, a reacționat. 

”Încercări fără precedent”

”Consider că este foarte adevărată observația că în ultimii ani UE a fost frământată de o serie de încercări fără precedent pentru construcția europeană, încă de la înființarea ei, ce țin de fenomenul Brexit, atacurile teroriste, problema imigrației, precum și valul de populism și extremism care a câștigat tot mai mult teren și se manifestă tot mai accentuat la nivelul multora din statele membre ale UE. Toate acestea reprezintă provocări pentru viitorul proiectului european și dezvoltarea acestuia.” a subliniat Claudia Țapardel. 

”Avem nevoie de o Europă unită”

Totodată, europarlamentara PSD a precizat că ”Am apreciat foarte mult mesajul lui Macron privind necesitatea unei suveranități europene, însă viziunea mea cu privire la viitorul Europei se bazează pe principiul unei "suveranități  în unitate". Cred cu tărie în faptul că această formă de suveranitate este necesară pentru o Europă unită și ar însemna ca vocea tuturor statelor membre să fie auzită. În calitate de eurodeputat român, consider că nu avem nevoie de o Europă cu mai multe viteze sau de o suveranitate doar a statelor fondatoare, care să decidă cu privire la viitorul Uniunii Europene, ci avem nevoie de o Europă unită, în care statele mai nou integrate, precum cele din Centrul și Estul Europei, să fie sprijinite să ajungă la același nivel de dezvoltare ca și cele din Vestul Europei, fără condiționalități și restricții suplimentare.”

”Eforturi pentru diminuarea prăpastiei”

”În ceea ce privește bugetul Uniunii Europene, este adevărat faptul că avem nevoie de un buget mai mare, dar mai ales avem nevoie ca fondurile de coeziune și cele pentru dezvoltarea regională să fie redirecționate către acele regiuni ale #UE care au mai mare nevoie de ele. Am fost dintotdeauna, la fel ca și Președintele Macron, un susținător al unei Europe sociale și echitabile, în care drepturile lucrătorilor trebuie să fie protejate. Cred cu tărie în necesitatea unei salarizări corecte la nivelul UE, dar totodată, nu trebuie să uităm de faptul că politica de salarizare ține de dezvoltarea și puterea economică a fiecărei țări în parte. Astfel, pentru o Europă unită și suverană trebuie să facem eforturi susținute pentru a diminua prăpastia dintre Estul și Vestul Europei, iar acest lucru nu se poate face decât prin respectarea vocii și luarea în considerare a nevoilor și intereselor tuturor cetățenilor europeni, iar liderii UE  trebuie să-și îndrepte atenția și să-și bazeze deciziile pe vocea acestora. Să nu uităm faptul că puterea și forța Uniunii Europene stă în unitatea și solidaritatea acesteia.” a conchis eurodeputata PSD. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel