Claudia Țapardel, atac la Iohannis: Minte și dezinformează

Iohannis
Iohannis

Europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel a declarat că președintele Iohannis a mințit și a dezinformat când a spus că rectificarea bugetară poate fi aprobată și fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a țării. 

Țapardel susține că România este condusă de un preşedinte care face declaraţii iresponsabile şi care pune în pericol credibilitatea României pe plan internaţional. „Preşedintele Klaus Iohannis atacă într-un mod incalificabil Guvernul României şi nu face decât să ne confirme cât de mult are România de suferit pentru că are un astfel de şef al statului, care pur şi simplu nu se mai poate controla, afectând credibilitatea ţării pe plan extern”, a declarat europarlamentarul social-democrat.

Aviz consultativ, dar obligatoriu

Acesta a adăugat că legea prin care se pune în aplicare rectificarea bugetară prevede modificarea bugetelor serviciilor secrete şi, în consecinţă, are nevoie de avizul consultativ al CSAT. "Preşedintele ar vrea ca rectificarea să se facă fără ca bugetul Administraţiei Prezidenţiale şi bugetele serviciilor să fie afectate. Doar în acest caz s-ar putea face rectificarea fără avizul CSAT. În acest moment nu este cazul, iar proiectul de lege are nevoie de acest aviz consultativ, dar obligatoriu", a declarat Țapardel. 

Riscă să nu prindă turul al doilea

Claudia Țapardel susține că Iohannis se află în scădere de popularitate, riscând chiar să nu intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale.  „Era mult mai bine ca preşedintele Iohannis să organizeze o şedinţă a CSAT pentru a da aviz legii pentru rectificarea bugetară în loc să se vadă cu liberalii la Sibiu. Ce coincidenţă nefericită că România are un astfel de preşedinte”, afirmă europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel