Claudia Țapardel, apel către Guvern. Criza bebelușilor, întrebări fără răspuns

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a transmis o reacție clară cu privire la situația bebelușilor cu sindrom hemolitic-uremic de la spitalul "Marie Curie". 

"Îmbolnăvirea bebelușilor din Argeș rămâne fără răspuns și fără soluții după prea mult timp de la izbucnirea crizei. Politizarea discuției este ultimul lucru pe care ni-l dorim, dar nu putem să asistăm impasibili la o amorțire și o lipsă de acțiune din partea Ministerului Sănătății", a opinat europarlamentara PSD, Claudia Țapardel. 

Politiciana a adăugat: "Apelul meu este la acțiune din partea Guvernului. Solicitarea sprijinului european trebuia să aibă loc, pe căi instituționale, cu cel puțin o săptămână mai devreme. Nu avem nevoie de vizite la spital și de declarații neutre și lipsite de emoție. Avem nevoie de rezultate și de garanții că Ministerul Sănătății și spitalele din România pot să prevină orice alt caz de acest fel, că familiile din România pot să aibă încredere că bebelușii lor sunt în siguranță". 

"Nici nu putem să ne gândim la sentimentele pe care le trăiesc familiile care așteaptă cu sufletul la gură un argument concret și o soluție care să le salveze copiii. Trebuie să-i sprijinim și să știe că o țară întreagă este alături de ei, chiar dacă din partea autorităților nu primesc sprijinul de care au nevoie", a mai precizat Claudia Țapardel. 

Întrebări cheie

"Ministerul Sănătății și Guvernul trebuie să vină cu soluții și răspunsuri clare, să ne demonstreze  că înțeleg gravitatea situației, să dea dovadă măcar de puțină empatie. Care este motivul pentru care cei mici s-au îmbolnăvit în Argeș, într-un interval de timp atât de scurt? De ce nu au putut fi salvați cei care din păcate și-au pierdut viața pe fondul bolii contactate, cum putem să știm că dacă o astfel de situație apare în oricare alt colț din țară, copiii români vor fi în siguranță?" a conchis europarlamentara PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel