Clasament WTA. Simona Halep, felicitări de la șeful tenisului mondial

Simona Halep a fost felicitată, printre alţii, de preşedintele circuitului profesionist feminin (WTA), pentru faptul că va termina anul 2018 pe primul loc în ierarhia mondială, după ce a ocupat prima poziţie şi la finalul anului 2017. 

Simona a avut un sezon extraordinar şi e un privilegiu să o putem sărbători pentru câştigarea premiului de numărul unu mondial la final de an 2018, premiu prezentat de Dubai Duty Free, pentru al doilea an consecutiv, a declarat directorul general şi preşedintele WTA, Steve Simon.

Câştigarea unui titlu de Grand Slam şi şase finale în total în acest sezon este o realizare remarcabilă, Simona îmbrăţişând valorile unui număr unu mondial şi în afara terenului, a subliniat Simon. Halep a devenit în 2017 a 13-ea jucătoare care încheie anul în postura de lider WTA de la începuturile clasamentului computerizat WTA, în 1975.

Felicitările noastre încă o dată Simonei Halep, al cărei joc incredibil din acest sezon i-a adus titlul de numărul unu mondial la final de sezon, pentru al doilea an consecutiv, a spus şi Colm McLoughlin, vicepreşedintele executiv şi director general al Dubai Duty Free.

Câştigarea turneului de Mare Şlem de la Roland Garros a fost doar una dintre realizările din 2018 pentru Simona şi aşteptăm cu nerăbdare să revină la turneul de la Dubai, anul viitor, a mai spus McLoughlin.

Number one din 9 octombrie 2017

Halep a devenit a 25-a jucătoare care urcă pe primul loc în clasamentul WTA la data de 9 octombrie 2017 şi a petrecut 40 de săptămâni pe prima poziţie în 2018. Simona Halep va ajunge la un total de 53 de săptămâni a număr unu mondial când se va încheia sezonul 2018, fiind a patra ca număr de săptămâni în poziţia de lider între jucătoarele active şi pe locul 10 în clasamentul all-time.

Să închei sezonul ca număr unu mondial este o mare onoare pentru mine. Să reuşesc pentru a doua oară, în 2018, este o realizare specială, mai ales că am câştigat primul meu titlu de Mare Şlem în acest an. Să îmi văd numele alături de cele ale unor legende mă face să fiu foarte mândră, a declarat Halep

Simona Halep a avut cel mai bun sezon din carieră, câştigând trei titluri şi jucând alte trei finale, cu un bilanţ de 46 victorii şi 11 înfrângeri în 2018. Halep a câştigat Shenzhen Open, Rogers Cup (Montreal) şi Roland Garros, disputând finale la Australian Open, Roma şi Cincinnati. A mai atins semifinale la Doha şi Indian Wells, sferturi de finală la Stuttgart şi Madrid.

Felicitări Simonei Halep pentru faptul că şi-a asigurat pentru al doilea an numărul unu mondial la final de sezon. Cu doar 15 turnee jucate şi un an remarcabil. O performanţă deosebită, pentru o jucătoare şi, mai important, o persoană deosebită. Mulţumesc că îi suntem aproape, a scris antrenorul Simonei, Darren Cahill, pe Twitter, publicând un montaj video de aproape 4 minute cu imagini înfăţişând-o pe Simona Halep.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel