CJ Prahova: Robot ultraperformant pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, în baza unei sponsorizări a OMV Petrom

Iulian Dumitrescu: Modernizarea sistemului de sănătate din Prahova este una dintre prioritățile mandatului meu de președinte al Consiliului Județean
Iulian Dumitrescu: Modernizarea sistemului de sănătate din Prahova este una dintre prioritățile mandatului meu de președinte al Consiliului Județean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti are, începând din acest an, un aparat de ultimă generaţie care asigură dezinfecţia rapidă pe baza luminii pulsate cu xenon, în scopul limitării răspândirii infecţiilor cu SARS-COV2. Este vorba despre robotul Xenex Light Strike, achiziţionat de Consiliul Judeţean Prahova, în baza unei sponsorizări în valoare de 1.000.000 lei, asigurată de OMV Petrom S.A.

Este primul robot american de acest tip care ajunge într-o unitate medicală din Prahova şi este folosit pentru dezinfecţia spaţiilor din blocul operator.

„Modernizarea sistemului de sănătate din Prahova este una dintre prioritățile mandatului meu de președinte al Consiliului Județean. Încurajez participarea mediului de afaceri la rezolvarea problemelor comunităților în care trăim. Mă bucur că există firme care se alătură eforturilor noastre de dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti cu echipamente de ultimă generație, care să ducă la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite prahovenilor“ – preşedintele PNL al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Robotul LightStrike proiectat de Xenex reprezintă cea mai avansată tehnologie de dezinfecţie din ziua de azi. În doar cinci minute, germenii şi microorganismele, răspunzătoare de infecţiile nosocomiale, sunt reduse cu până la 99,0%. Costul per ciclu de 5 minute pentru dezinfecţia terminală este de aproximativ 1Euro.
Tehnologia Xenex oferă o neutralizare rapidă şi eficientă a germenilor şi microorganismelor, folosind lumina pulsată cu Xenon, de mare intensitate.

Investiţia privată vine în completarea demersurilor CJ Prahova de a reabilita şi moderniza Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitate ce deserveşte pacienţii spitalizaţi care au domiciliu atât în Prahova, cât şi în localităţile învecinate judeţului, precizează instituția prahoveană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel