EXCLUSIV  Ciuvică: Singurele proteste naturale în România. Oamenii au ieșit în stradă fără intervenția nimănui / video

Mugur Ciuvică, la Miercurea Neagră
Mugur Ciuvică, la Miercurea Neagră

Mugur Ciuvică a spus care au fost, în viziunea sa, singurele proteste naturale în România.

Strada nu a existat nicăieri în România. Strada a existat doar când s-au combinat multe instituții pentru a face proteste”, a spus Mugur Ciuvică.

„Singurele proteste naturale în România au fost cele cu Raed Arafat și Traian Băsescu, în 2012, din Piața Universității, dar și acelea au fost micuțe”, a zis Mugur Ciuvică.

„Apoi, toate protestele au fost pe combinageală, de exemplu - Roșia Montană. Apoi a urmat Colectiv. Inițial au ieșit câțiva oameni, mai degrabă pentru compasiunea normală, fiind impresionați de situație, absolut normal, apoi a urmat protestul politic. Ce s-au gândit securiștii și Sorosiștii? Dacă scoatem 10.000 de oameni în stradă, Victor Ponta își dă demisia, lucru care s-a întâmplat”, a mai spus Mugur Ciuvică la „Miercurea Neagră” de la DC News și DC News TV.

„Au urmat protestele #Rezist care nu ar fi existat fără George Soros, fără Facebook, fără trei sferturi din presă, toată lumea a fost călare să pompeze în protestele acelea”, a adăugat președintele Grupului de Investigații Politice.

„Iar ăștia de la AUR, pe pandemie, pe ideea de „jos masca!”, scot și ei 2000 de oameni în stradă”, a mai zis Mugur Ciuvică.

Protestele din România din 2012

La data de 12 ianuarie 2012 a avut loc în România o serie de proteste de stradă împotriva reformelor sistemului sanitar promovate de Guvernul Boc prin lansare în dezbatere publică a unui proiect de lege a sănătății. Primul oraș în care s-a protestat a fost Târgu Mureș. Astfel de manifestații au continuat și după 12 ianuarie, în București și în alte 51 orașe din 37 de județe.

Oamenii cereau demisia președintelui Traian Băsescu și a guvernului Boc. Ca urmare, președintele a cerut Guvernului să retragă proiectul noii legi a sănătății din dezbaterea publică.

La data de 6 februarie 2012, Emil Boc și-a dat demisia din funcția de prim-ministru al României, iar Cătălin Predoiu a devenit prim-ministru interimar. În seara aceleiași zile, președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu să formeze un nou guvern.

Principalul motiv al manifestațiilor

Principalul motiv al manifestațiilor a fost solidarizarea cu fondatorul Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD), doctorul Raed Arafat, unul dintre criticii liberalizării sistemului medical de urgență. El s-a opus proiectului de lege a sănătății deoarece acesta prevedea ca operatori privați să poată contribui, dacă îndeplinesc anumite standarde, la asigurarea unei părți a serviciului de urgență. Arafat a argumentat că sistemul funcționează bine și că apariția unor noi operatori de urgență îl va destabiliza.

Proiectul de lege mai prevedea și ca spitalele să poată funcționa ca societăți comerciale sau ca fundații, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate să piardă monopolul și să aibă concurență din partea asiguratoriilor privați, iar producătorii de medicamente să fie taxați suplimentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel