Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Ciuvică a găsit altă cauză pentru care românii suferă, în afară de războiul din Ucraina și „geniile care ne conduc” / video

Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Mugur Ciuvică dacă acum românii suferă „din cauza războiului din Ucraina sau și din cauza geniilor care conduc România?”.

„Noi suferim doar din cauza războiului din Ucraina sau și din cauza geniilor care conduc România?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Mugur Ciuvică la „Miercurea Neagră”, emisiunea de pe DC News și DC News TV.

„Suferiți din cauza războiului și, aproape în aceeași măsură, din cauză că atunci când era un Guvern foarte ok, PSD-ALDE, cu Dragnea și Tăriceanu, când aveați a doua creștere economică din Europa, cu creșteri mari de salarii, cu reduceri de taxe etc, s-a zis că nu e bine, că e corupție, că Dragnea la pușcărie. Acum avem un Guvern prost, dar este mai puțin prost decât ce a ieșit în urma alegerilor de acum doi ani. Așa că ce să ne mai plângem?!”, a zis Mugur Ciuvică.

„Momentan nu e nicio prăbușire în România. Sigur că oamenii se plâng, dar dacă iei un creion și scrii pe hârtie, o să vezi că nu e o prăbușire în România. Într-un fel sau altul, lucrurile au rămas la fel, noi fiind oricum săraci așa, de la natură. Nu am căzut în această perioadă, dimpotrivă. Cifrele oficiale sunt, în continuare, cu creștere economică. nu este o prăbușire. Dar sigur că este o guvernare proastă”, a mai zis Mugur Ciuvică.

Vezi răspunsul integral de la minutul 16:

VEZI ȘI: Ciuvică: Florin Spătaru, ministrul Economiei, nu mai are ce căuta în Guvern / video

Mugur Ciuvică a spus că Florin Spătaru nu are, în opinia sa, ce să mai caute în Guvern.

Președintele Grupului de Investigații Politice a făcut această declarație după ce a auzit răspunsul pe care ministrul Economiei, Florin Spătaru, l-a dat când a fost întrebat, marți, la Antena 3 cine sunt băieții din energie despre care se vorbește de ani buni în România.

„Băieții din energie care duc la creșterea exponențială a prețului energiei sunt atât producătorii, cât și acești furnizori. Realitatea este că, din martie anul trecut, din momentul în care guvernul de la acea vreme a decis să liberalizeze acest preț, avem o creștere exponențială și suntem în situația în care industria vine și spune 'ajutați-ne'. Nu avem contracte la gaz și avem contracte la energie la prețuri pe care nu putem să le suportăm", a spus Florin Spătaru, în Ediția specială moderată de Berta Popescu.

Mugur Ciuvică este de părere că Florin Spătaru nu mai are ce căuta în Guvern.

 „Nu mai poate să rămână ministru Florin Spătaru! L-am văzut ieri la Antena 3. El a zis că specula o fac producătorii și furnizorii. Doar că... producător de energie în România este... statul român. Statul român produce energie în proporție de peste 80%. Deci 80% din energia din România este produsă de firme ale statului român. Iar ministrul Spătaru susține că băieții deștepți sunt în statul român. Păi dacă băieții deștepți, care își trag bani din energie, sunt firmele de stat, atunci tu ce cauți la Guvern? Pleacă. Fie este așa și atunci este o ticăloșie. Zici că nu poți sta la masă cu ei și atunci pleci, fie pleci pentru că ai zis o prostie”, a zis Mugur Ciuvică la DC News.

VEZI ȘI: Ciuvică: Asta da surpriză să ne facă Ciucă și Ciolacu / Chirieac: Problema e că nu au cum să-l schimbe pe Grindeanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel