Ciutacu: Vă e frică s-o dați afară pe Birchall? Dăncilă: Săptămâna viitoare...

FOTO: Captură România TV
FOTO: Captură România TV

Viorica Dăncilă a dezvăluit motivul pentru care nu a dat-o afară pe Ana Birchall de la Ministerul Justiției. 

Viorica Dăncilă a discutat cu Victor Ciutacu în direct la România TV despre demiterile pe care le-a făcut fostul prim-ministru în Guvern. Mai mult, Viorica Dăncilă a precizat motivul pentru care nu a dat-o afară pe Ana Birchall de la Ministerul Justiției. 

Iată discuția:

Victor Ciutacu: Pe alții i-ați dat afară la foc automat, dar la asta o tot întindeți...

Viorica Dăncilă: Să știți că și în partid este o mare nemulțumire și de accea am spus că vom discuta în cadrul Comitetului Executiv Național. Și am să vă spun de ce. Doamna Birchall era revocată. Conform deciziei Curții Constituționale președintele trebuia de îndată să facă acest lucru. Dar un președinte care încalcă Constituția. Un președinte pentru care legea fundamentală nu contează. Nu numai că a ținut în funcție ministrul Justiției, dar nici nu a nominalizat miniștri interimari așa cum avea obligația. 

Victor Ciutacu: Vă e frică să o dați afară pe Birchall?

Viorica Dăncilă: Domnule Ciutacu. Am funcționat fparte fără mulți miniștri. Ca să putem să adoptăm acte normative, hotărâri de Guvern, trebuia să avem aviz de la ministrul Justiției. Și atunci nu puteam să iau o decizie pentru că dincolo de indignarea colegilor. Dincolo de lucrurile care n-au nemulțumit, important era să putem da bani pentru căldură... la Drobeta Turnu Severin, sau la Focșani sau unde era nevoie. Săptămâna viitoare vom avea comitet executiv și vom discuta despre această situație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel